semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Edukativni sastanak s poljoprivrednicima

Autor/ica
Objavljeno: 5 ožujka, 2014

rezidba

U organizaciji Grada Sinja u petak, 7.ožujka u 10 sati u Gradskoj vijećnici održat će se sastanak s poljoprivrednicima. Na sastanku će biti riječi o mogućnosti ulaganja u poljoprivredu na području Grada Sinja, korištenju i plaćanju državnog poljoprivrednog zemljišta, programu ruralnog razvoja i drugim temama.

‘Na ovom sastanku govoriti ćemo i o obveznoj edukaciji u upotrebi pesticida te drugim zanimljivim temama. Između ostalog, govorit ćemo o podnošenju zahtjeva Agronet koji ide već nekoliko godina. Vezano za ovu temu došlo je do određenih promjena, a to je centralizacija Agencije za plaćanje u poljoprivredi. Shodno tome svi zahtjevi trebali bi se slati u Split. Međutim, na našem području postoje službe koje i dalje u tom pogledu pomažu poljoprivrednicima’, istaknula je mr. sc. Ivana Župić iz Poljoprivredno savjetodavne službe u Sinju.

Uz djelatnike Poljoprivredno savjetodavne službe na sastanku će svoje izlaganje imati i domaćini – predstavnici Grada Sinja te predstavnici Ministarstva poljoprivrede.

Istoga dana u 12 sati održati će se demonstracija rezidbe u voćnjaku Ivana Blajića u Turjacima i Dražena Rančića u Brnazama, kojom prigodom će poljoprivredni savjetnik Savjetodavne službe pokazati načine pravilne rezidbe voćaka zainteresiranim voćarima.

‘Bit će rezidba mladih voćaka, onih jednogodišnjih, kao i onih koji su već nekoliko godina u rodu. Nakon demonstracije rezidbe u Turjacima i Brnazama, demonstracija rezidbe maslina održat će se u Dicmu, u naselju Osoje, uz suorganizaciju udruge Lari koja djeluje na tom području’, kazala je Župić, pozvavši još jednom poljoprivrednike, gospodarstvenike kao i ostale zainteresirane građane na sudjelovanje u navedenom događaju.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh