Banner CORE HIT RADIO

Emitirano novo izdanje emisije ‘Županija +’

Autor/ica
Objavljeno: 20 studenoga, 2022
bobansoljic

U programu Hit radija danas, 20. studenog 2022. emitirano je novo izdanje emisije Županija +.

U Temi tjedna bilo je riječi sjećanju na žrtve Vukovara i Škabrnje u kojima su sudjelovala izaslanstva SDŽ. U koloni sjećanja u Vukovaru sudjelovalo je izaslanstvo SDŽ predvođeno županom Blaženkom Bobanom. Čelnici županije sudjelovali su 17. studenog u vukovarskoj gradskoj četvrti Mitnica otkrivanju spomenika Kati Šoljić (1922.- 2008.) te njenim sinovima NikiIviMiji i Mati, koji su poginuli u obrani Vukovara 1991. godine. Spomenik Kati Šoljić i njezinim sinovima rad je akademskog kipara Vene Jerkovića, a podignut je zahvaljujući Udruzi 4. gardijske brigade, udruzi Oluja iz Podstrane, Gradu Vukovaru i Općini Podstrana te umirovljenom pukovniku Mirku Čondiću koji je inicijator ideje o podizanju spomenika, a njegovu izgradnju sufinancirala je SDŽ.

Kroz dio emisije Kronika tjedna emitirani su prilozi o prijemu župana Blaženka Bobana, koje je upriličio za  nadbiskupa Vrhbosanske nadbiskupije monsinjora Tomu Vukšića i nadbiskupa Splitsko-makarske nadbiskupije monsinjora Dražena Kutlešu, kao i potpisivanju ugovora o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Splitsko-dalmatinske županije između HŽ-a i SDŽ.

Na kraju emisije bilo je riječi i o donošenju Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Splitsko-dalmatinske županije i Odluke o izvršavanju proračuna SDŽ za 2022. godinu o raspodjeli dijela sredstava proračuna SDŽ namijenjenih socijalnoj skrbi zahvaljujući kojoj će Općina Dicmo dobiti 30 tisuća kuna kao financijsku pomoć u realizaciji socijalnog programa Općine, a Općina Hrvace 15 tisuća kuna za istu namjenu.

Emisiju Županija + preslušajte OVDJE.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh