HEP kultura Alkar

Etno izložba Branke Marinović

Autor/ica
Objavljeno: 17 listopada, 2014

izlozba_otok05

Narodne nošnje, stari predmeti, rukotvorine, stotinjak izložbenih primjeraka, sve na jednom mjestu.

Povodom obilježavanja blagdana Svetog Luke i Dana Općine Otok, jučer je u muzejskom prostoru Glazbene škole u Otoku otvorena izložba etno baštine otočke šalturice i etno dizajnerice Branke Marinović.

Ova izložba organizirana je u prigodi njenog desetogodišnjeg rada na sakupljanju etno predmeta i izrade starinskih nošnji. O samom značaju ove izložbe govorila je poznata hrvatska etnologinja Dinka Đeldum Alauapović. Zahvalu autorici za sve što je do sada učinila za očuvanje etno i kulturne baštine uputili su načelnik Općine Otok, Branko Samardžić i otočki župnik fra Miro Ančić.

‘Ovo je moj dar rodnom mjestu za blagdan našeg nebeskog zaštitnika’, istaknula je Branka Marinović, podsjetivši kako je od malih nogu u rodnoj kući uz majku i starije zavoljela običaje, naučila šivati starinske nošnje, a već godinama prikuplja ove rukotvorine i predmete koji su izloženi.

Već prvog dana izložbe, za predstavljene primjerke stigle su samo riječi pohvale.

Ova iznimno vrijedna izložba etno predmeta i rukotvorina bit će otvorena do sredine idućeg tjedna, a posjetitelji je mogu razgledati od 8 do 12 i 17 do 20 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh