REMAX

Ferata slavi 10. rođendan!

Autor/ica
Objavljeno: 22 studenoga, 2020
chagar ferata na sinjskim kioscima

Poznata sinjska uskotračna željeznica Ferata svoje zadnje putovanje tračnicama odvozila je prije 58 godina, točnije 30. rujna 1962. godine. Trebale su joj oko tri ure od Sinja do Splita, a onda su joj, kako kaže poznata pjesma sinjskog glazbenika Mile Čačije Čaje, skinuli švelere i šine i to nakon 60-ak godina vožnje uzbrdo i nizbrdo.

A onda se, prije 10 godina, vratila jedna nova Ferata, ona koja  vozi po drugim šinama – internetskim. Njena vožnja počela je na današnji dan 22. studenog 2010. godine. Njeni ‘vaguni’ od tada svakoga dana, bez prestanka, već cijelo desetljeće donose informacije i vijesti iz Sinja i cijele Cetinske krajine, zanimljive ljudske priče, običaje, događaje, fotografije. Ukrca Ferata ponekad i nešto zanimljivo s nacionalne razine, ali samo ono što je važno i što se tiče i nas, ljudi iz Cetinske krajine.

U ovoj kratkoj priči o deset godina Ferate treba istaknuti kako su gotovo svi članci vlastite, ‘domaće’ proizvodnje uz tek poneki tekst iz drugih medija s kojima Ferata ima odličnu suradnju.

I tako, već puno desetljeće naša Ferata vozi internetskim tračnicama i to zahvaljujući onima koji se redovito ili povremeno ukrcaju u neki od naših ‘vaguna’, odnosno onih koji prate informacije koje im svakodnevno donosimo – naših čitatelja. Bez njih ni strojovođe, ni ložači, ni kondukteri ne bi imali za koga raditi svoj posao.

Zbog njih nastavljamo dalje, kao i zbog onih koji nam pomažu da budemo još bolji, onih koji nam povremeno šalju poruke, fotografije, tekstove.

Šta bi Ferata bez Vas, dragi čitatelji?! Zato Vam danas, na Feratin rođendan svima od srca zahvaljujemo što ste uz nas. Nastavljamo dalje zajedno, po istim šinama.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh