svabo

Feratin đir po Cetinskoj krajini by Petar Malbaša (30.06.2020.)

Autor/ica
Objavljeno: 30 lipnja, 2020
vojarna naslovnica

Naš fotograf Petar Malbaša svojim objektivom ovoga puta ‘uhvatio’ je zadivljujuće, ali i šokantne fotografije raznih mjesta i događaja.

Popratio je niz zanimljivih događanja i obljetnica, a posebno je zanimljive fotografije napravio na Velikoj Duvjakuši, na 1709 metara visokom vrhu Dinare, gdje je u subotu, 27. lipnja održana je obljetnica pogibije i nestanka 31 pripadnika slavne 7. gardijske brigade ‘Puma’. Fotografsko oko uhvatilo je još niz zanimljivih detalja sa sinjske Pijace, ali i s 11. Prvenstva u obaranju ruke, popratio je i promenadni koncert u okviru obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv ovisnosti.

Većina fotografija ovoga puta nije za one lošijeg želudca. Naime, Malbaša je svratio na omiljeno, sada već bivše, okupljalište sinjske mladeži i tamo napravio fotografije koje neće ostaviti ravnodušnim ni forenzične istražitelje koji su izloženi raznim ugrozama i prizorima. Fotografije razbacanih boca heptanona, upotrijebljenih narkomanskih igala  i ostalog pribora izazivaju u najmanju ruku gađenje, a kutije novih i neupotrijebljenih šprica i igala govore o osobnoj odgovornosti naših sugrađana koji su, pretpostavljamo, sterilne šprice i igle ostavili kako bi se smanjila mogućnost prijenosa zaraznih bolesti specifičnih za narkomansku populaciju.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh