fruhwald
otvorena vrata

Financijska injekcija Cetinskoj krajini

Autor/ica
Objavljeno: 28 svibnja, 2020
trilj

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice dodijelilo je 800 tisuća kuna za projekte u Trilju, Vrlici i Hrvacama, a kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima milijun i 250 tisuća kuna. Ugovori su potpisani jučer u Trilju u nazočnosti resornog ministra Marka Pavića.

Grad Trilj na natječaju je dobio 300 tisuća kuna za rekonstrukciju i uređenje gradskog parka te 450 tisuća kuna za rekonstrukciju unutarnjeg prostora Doma kulture. Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić nije krio zadovoljstvo što je njegov Grad ovom financijskom injekcijom sve bliže izgradnji Doma kulture koji će građanima Trilja ponuditi niz zanimljivih sadržaja

‘Našu kino dvoranu uništio je zub vremena, a to je bilo jedino mjesto u gradu na kojem su se mogla održavati veća društvena okupljanja. Postojala je potreba za većim prostorom te smo ga željeli oplemeniti i pretvoriti u Dom kulture. Tražili smo pomoć Vlade i resornih ministarstava i već smo dobili 850 tisuća kuna od ukupno 1 milijun i 500 tisuća koliko će ovaj projekt u konačnici koštati’, rekao je Šipić.

spomenik trilj

Dobivenim novcem uredit će se gradski park koji je posljednjih dana jedna od aktualnijih triljskih tema. Usporedno s potpisivanjem ugovora završen je i javni uvid na koji su se mogli javiti svi Triljani i dati svoje prijedloge za uređenje ovog dijela Grada.

‘Bilo je vrlo zanimljivih, kreativnih i konstruktivnih prijedloga, a ne samo napadačkog dijela peticija. Naša intencija je pretvoriti ovaj park u mjesto ugodnog življenja i svakako ćemo uvrstiti kvalitetne i dobre prijedloge kako bi što prije pristupili uređenju parka.’

plaz

U Vrlici će se s 200 tisuća kuna obnoviti krovište zgrade Gradske uprave koja je napravljena prije 140 godina. Gradonačelnik Jure Plazonić kaže kako su u posljednje vrijeme imali nekoliko problema sa zgradom koja prokišnjava te kako je došlo vrijeme da se sanira. Vrličani su dobili još 400 tisuća kuna kojima će modernizirati ulicu Put Voraždina.

titlić
Općina Hrvace za projekt sanacije i uređenja nerazvrstanih cesta dobila je 300 tisuća kuna, dok će sa pomoći ministarstva od 400 tisuća kuna sanirati suhozide na nerazvrstanim cestama.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh