Fra Jozina ‘Terapija dobrote’

Autor/ica
Objavljeno: 7 studenoga, 2013
terapija_dobrote

Fra Jozo Župić, dušobrižnik u Münchenu koji je ovoga ljeta u svom rodnom Sinju proslavio 40. obljetnicu svoga svećeništva i predstavio svoju knjigu ‘Župići’, uskoro izdaje još jednu knjigu.

Fra Jozo je u svom pastoralnom djelovanju u Njemačkoj, u kojoj i sada djeluje, pokrenuo dva projekta za djecu, mlade i odrasle: Crtačku školu i Mikrofon je vaš. Projekt Crtačka škola odvija se u Berlinu, Ludwigsburgu i Münchenu, a Mikrofon je vaš u Berlinu i Ludwigsburgu. Fra Jozo je prikupljene tekstove koji su izlazili u novinama odlučio tiskati u knjizi naziva ‘Terapija dobrote’.

Knjiga ‘Terapija dobrote’, 14,0 x 20,0 cm ima 200 stranica, tiska se u Berlinu u Oktoberdruck AG., a svjetlo dana ugledat će krajem studenoga. U uvodu svoje knjige fra Jozo piše:

‘Budući sam ove godine 2013. slavio 40. obljetnicu svoga svećeništva, (ređen sam 1. 7. 1973. u Sinju, a Prvu mladu misu slavio sam  22. 7. 1973. u Sinju) i budući je Hrvatska 1. srpnja 2013. postala punopravni član Europske zajednice, odlučio sam tiskati ovu knjigu kao spomen na moje slavlje i slavlje Hrvatske za koju je palo puno života. Ovom knjigom želim dati obol, doprinos hrvatskoj kulturnoj baštini i izvan njenih granica, a sada već europskoj Hrvatskoj. Htio sam ujedno ostaviti pečat jednoga vremena u tuđini.’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh