ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Fra Jozo Župić: Simpozij o Josipu Kuletinu

Autor/ica
Objavljeno: 4 travnja, 2021
josip kuletin crop

Istaknuti franjevac, Sinjanin fra Jozo Župić uputio je uskrsnu čestitku i najavio održavanje simpozija o Josipu Kuletinu.

‘Uskrs! Svetkovina mira, života, radosti, nade, novoga početka, čestitanja, dobrih želja. Sve najbolje želim uredništvu portala FERATA. Želim sve najbolje onima koji su me podržavali za vrijeme objavljivanja tekstova o Josipu Kuletinu.

Svim čitateljima spomenutog portala javljam radosnu vijest da je određen termin održavanja simpozija o Josipu Kuletinu. Moram priznati da se termin poklapa s mjesecom u kojem je naš Josip odveden kao janje na zaklanje. Bilo je to u lipnju 1945. godine. Više se nije vratio. OZN-a ga je likvidirala, ali on živi. Živi u našim sjećanjima, spominjemo ga u objavljenom životopisu, tiskali smo njegove note i pripremamo se za simpozij o njemu. Profesori glazbe i muzikolozi marljivo rade. Sinj će opet oživjeti. Gradska glazba Sinj svirat će njegove koračnice Sinjski alkari i Kroz splitske kale.

Nadamo se da će do termina održavanja simpozija i korona splasnuti. Možda bi bilo najbolje da potpuno nestane. Ali, Josip Kuletin će još jednom oživjeti.

Možda nestrpljivo pitate u koji će to dan biti? Termin je dogovoren: 17. lipnja 2021. u franjevačkom samostanu u Sinju. Prošlo je dakle 76 godina od njegove smrti. Ali on živi, i živjet će. Živi u Bogu, ali živi i u nama.

Još jednom, Sretan Uskrs!’

Fra Jozo Župić

simpozijkuletin
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh