Franjevačka klasična gimnazija osigurala 15 stipendija za buduće učenice i učenike

Autor/ica
Objavljeno: 30 lipnja, 2020
skola franjevacka gimnazija

Na poticaj vodstva Franjevačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Sinju, a uz razumijevanje i svesrdnu pomoć Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, koja je i osnivač Gimnazije, u novoj školskoj godini 2020./21. petnaest će učenica i učenika primati mjesečnu stipendiju u iznosu od 500 kuna.

U klasičnom odjelu gimnazije predviđeno je 10 stipendija, a u jezičnom odjelu 5 stipendija. S detaljima natječaja javnost će biti upoznata kroz nekoliko narednih dana. Natječaj će biti objavljen na službenoj mrežnoj stranici Gimnazije i putem sredstava javnog priopćavanja. Osnovni uvjet za stjecanje prava na stipendiju bit će vrlo dobar i odličan uspjeh učenika u osnovnoj školi. Prednost će imati učenici koji su u osnovnoj školi ostvarili bolji uspjeh.

‘Osnovna je namjera Gimnazije privući nove učenice i učenike, posebno u klasični odjel, koji je posljednjih godina deficitaran, ali i odgovor je to na sve teže socijalno stanje brojnih naših obitelji, posebice u široj Cetinskoj krajini. Klasična gimnazija jest majka i ishodište svih gimnazijskih usmjerenja. stoga želimo ostati vjerni skoro dvije stoljetnoj tradiciji i nastojanjima oko pružanja i prenošenja solidnog znanja klasične naobrazbe, koja bi, mnogim učenicama i učenicima, trebala biti temelj za uspješan nastavak njihovog daljnjeg obrazovanja’, ističe ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije u Sinju fra Blaž Toplak.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh