Frankenstein u sinjskom kinu

Autor/ica
Objavljeno: 29 listopada, 2014
Frankenstein_Boyle1

U sinjskom gradskom kinu sutra i u petak od 19 sati i 30 minuta igra Frankenstein – hit londonskog Nacionalnog teatra, u režiji kultnog britanskog filmaša Dannya Boylea (Trainspotting, Milijunaš s ulice).

U naslovnim ulogama ekscentričnog znanstvenika Victora Frankensteina i njegove zastrašujuće kreacije glume vrhunski britanski kazališni i filmski glumci Benedict Cumberbatch (Zvjezdane staze, 12 godina ropstva) i Jonny Lee Miller (Trainspotting, Mansfield Park) koji su za uloge u ovoj predstavi nagrađeni najznačajnijom britanskom kazališnom nagradom Olivier u kategoriji najbolje muške uloge. Boyleov Frankenstein jedna od najrasprodanijih predstava londonskog nacionalnog teatra, a u sklopu programa NT Live dosad ju je pogledalo pola milijuna gledatelja diljem svijeta. Ponosni je vlasnik čak pet (od ukupno pet) zvjezdica magazina The Times, te po četiri zvjezdice Guardiana i Time Outa koji ga je nazvao čudovišnim hitom.

Projekcija kazališne predstave Frankenstein, odnosno sadržaja iz programa National Theatre Live velika je novost u ponudi Gradskog kina Sinj. Time se kino Sinj pridružuje trendu prisutno u komercijalnim i nezavisnim kinima diljem svijeta, koji osim standardnog filmskog programa u svoje ponude uključuju i drugačije sadržaje najznačajnijih svjetskih opernih i kazališnih kuća.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh