fruhwald
otvorena vrata

Gabričević novi-stari predsjednik GO HSU-a Trilj

Autor/ica
Objavljeno: 14 listopada, 2013
veselko_gabricevic

Izvor: GO HSU Trilj

Jučer je u Gradskom kinu u Trilju pred 60-tak članova i gostiju održana  Izborna skupština Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Trilja. Očekivano je za novog predsjednika ponovo izabran brigadni general u miru Veselko Gabričević koji je ujedno član predsjedništva HSU-a  i potpredsjednik Županijske organizacije jedine parlamentarne stranke sa umirovljeničkim predznakom. Za potpredsjednike su izabrani Babić Ivan i Gusić Petar.

Uz izabrane čelnike, u Gradski odbor su još ušli Kristić Marija, Pekeljević Petar, Gusić Ivan i Čović Ivan. Novi članovi Nadzornog odbora su Sikirica Marijan, Kutlešić Lovre, Šipić Franka, Skejić Tihomir i Šipić Marija.

Izbornoj skupštini triljskih umirovljenika nazočili su kao gosti predsjednik ŽO HSU-a SDŽ Marijan Jokanović, predsjednik Splitskog HSU-a i potpredsjednik ŽO Stanko Čudina, predsjednik HSU-a Sinj i član predsjedništva ŽO Ištvan-Miško Kerekeš i predsjednica HSU-a  Otok Jela Milanović-Litre.

U svom obraćanju predsjednik HSU-a grad Trilja Veselko Gabričević zahvalio je u ime svih izabranih na iskazanom povjerenju, te podnio vrlo iscrpno izvješće o radu stranke u složenim političkim, gospodarskim i društvenim okolnostima u protekle četiri godine.

‘I u sadašnjoj ‘kukuriku’ koaliciji HSU ima svoj čvrsti stav i ne pristajemo na nikakve ucjene i postupke. Svjesni smo činjenice da smo mi umirovljenici najbolji i najpoželjniji pred izbore, ali nas zbog našeg velikog broja i lijevi i desni doživljavaju kao teret.
HSU je jedina i prava stranka svih umirovljenika, bez obzira što se veliki, a poglavito HDZ trude da je razbiju osnivajući razne BUZ-ove, SU-ove i niz drugih stranaka. Bez obzira na recesiju, pad BDP-a i teško stanje u gospodarstvu, u džepove umirovljenika, koji su ionako sve prazniji ne smije se zavlačiti ruka jer su njihove mirovine zarađene i prava stečena’, kazao je Gabričević.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh