tramax

GKM Vitez i SPK potpisali povelju o prekograničnoj suradnji

Autor/ica
Objavljeno: 16 srpnja, 2019

U okviru 3. Međunarodnog kazališnog Alkafesta članovi Gradskog kazališta mladih Vitez iz Bosne i Hercegovine izveli su predstavu ‘Čistačice’.

Prije predstave upriličeno je svečano potpisivanje povelje o prekograničnoj suradnji između Sinjskog pučkog kazališta i GKM Vitez, koja je preduvjet za realizaciju predstave s osobama s posebnim potrebama. Povelju su potpisali predsjednici ova dva amaterska kazališta, ispred GKM Vitez Ivan Sajević, a ispred SPK Željko Viculin.

‘Ovo je zapravo jedna formalnost. Povelju potpisujemo zato što između Bosne i Hercegovine i Hrvatske postoji granica, međutim između Gradskog kazališta mladih Vitez i Sinjskog pučkog kazališta nema granica. Mi smo već dugi niz godina jako dobri prijatelji, jako uspješno surađujemo, a razmišljamo i o nekim zajedničkim koprodukcijama, zajedničkim predstavama. Ovo je postalo više od prijateljstva i potpisivanje ove povelje je zapravo sasvim prirodan čin, ako uzmemo u obzir sve ono što smo u posljednjih 10-ak godina zajedno proživjeli i doživjeli’, kazao je Sajević.

Predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Vicun kazao nam je kako u realizaciju zajedničke predstave kreću već na jesen.

‘Već dugo vremena planiramo nešto tako napraviti, jer smo s Vitežanima uspostavili jedan odnos koji je više nego prijateljski, rekao bih čak i domaćinski. Na vidiku je jedna predstava koju bismo radili za osobe s posebnim potrebama. Sada sve to treba dobro razraditi, treba najprije i ovaj naš sporazum pravno regulirati. Nadam se da bi već na jesen po tom pitanju mogli nešto pokrenuti’, kazao je Viculin.

Svjedok potpisivanja povelje bila je gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

‘Drago mi je da sam upravo ja bila svjedokom potpisivanja ove povelje, a s druge strane što sam, kao i svi ovdje u Gradskom kinu, imala prilike pogledati jednu predivnu predstavu uz puno satire o jednoj svakodnevnici koja pokazuje što zanči biti čistačica negdje u svijetu’, kazala je gradonačelnica Križanac.

Nakon potpisivanja povelje članovi GKM Vitez izveli su predstavu ‘Čistačice’ Bruna Grebenara, koja je nastala prema motivima predstave ‘Azilanti’ Miroljuba Nedovića.

Program Alkafesta nastavlja se večeras u 21 sat, kada će u sinjskoj Gradskom kinu Putujuća scena Stuttgart iz Njemačke izvesti predstavu ‘Udavače’, za koju scenografiju i režiju potpisuje Gordana Bečirević.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh