tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Glumci iz Hrvaca ponovno pred Kaštelanima izveli nagrađivanu predstavu Grijeh

Autor/ica
Objavljeno: 25 travnja, 2022
grijeh

Izvor: DU Odande donde

Dramska skupina Odande donde sinoć je u Kaštel Lukšiću u sklopu manifestacije Dani Kaštelanskog kazališta izvela dramu Grijeh autora Ante Vrce.

Nakon nepune dvije godine Hrvatačani su ponovno nastupili u Kaštelima te su pokazali domaćoj publici da njihova predstava još uvijek živi i raste kroz izvedbe , a za svoj nastup nagrađeni su glasnim aplauzom.

Podsjetimo, radnja ove duboke drame odvija se u susretu kumova Jure i Luke. Jure je uspješan biznismen, dok je Luka čovjek kojeg proganja neobičan san u kojem smrt dolazi po njega. Luka posjećuje svog kuma kako bi uz njegovu pomoć pronašao svoj najveći grijeh i spasio se. Na tom putu traženja vlastitog grijeha Luka otkriva grijehe svog kuma, njegove supruge i prijatelja te jednog zagonetnog mladića.

grijeh

Uz neizvjestan ishod priča je napeta do samog kraja. Autor teksta Ante Vrca je i jedan od glumaca koji igra lik Luke, a za svoj tekst prvijenac dobio je i zasluženu nagradu na Županijskoj smotri dramskih amaterskih kazališta 2020. godine. Osim za tekst, predstava je 2021. dobila i nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu, najbolju scenografiju i glazbu.

grijeh

‘Nakon naše premijere u Kaštelima, predstavu smo odigrali još nekih šest – sedam puta, uz ograničenja broja publike zbog epidemiološke situacije. Čekali smo svoju priliku i sad kao da ponovno krećemo, jer nas u narednom razdoblju čekaju brojna gostovanja kojima se izrazito radujemo’, kazao je autor Ante Vrca, koji je dodao kako u suradnji s Antom Barom Bošnjakom radi na svom drugom tekstu koji bi uskoro trebao biti dovršen te ugledati svjetlo dana.

Uz Vrcu u predstavi su još igrali Ante Cvitković, Maja Vukman, Ante Doljanin i Stipe Malovan. Redatelj je Ante Bare Bošnjak, a za ton i rasvjetu zaslužan je Filip Marović.

Nakon predstave druženje se nastavilo s domaćinima, na prigodnoj večeri.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh