nacionalni sajam prsuta
Ultra Trail

GO HDZ-a Sinj: ‘Gradonačelniče Bulj, isplatite ‘Uskrsnicu’ umirovljenicima i nezaposlenima!’

Autor/ica
Objavljeno: 7 travnja, 2022
hdz sinj

Klub vijećnika HDZ-a Sinj u proceduru usvajanja na Gradskom vijeću, danas je uputio prijedlog Zaključka o isplati prigodne jednokratne novčane naknade ‘uskrsnice’ umirovljenicima s području Grada Sinja čija mirovinska primanja ne prelaze iznos od 2.500,00 kuna mjesečno te nezaposlenim osobama, radi ublažavanja posljedica porasta životnih troškova i povodom blagdana Uskrsa, u iznosu od 500,oo kuna.

Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunu Grada Sinja za 2022. godinu, Program 1006 Socijalna skrb, te u Odluci o raspodjeli sredstava u Programu javnih potreba u Socijalnoj skrbi Grada Sinja za 2022. godinu, u iznosu od 1.270.000,oo kuna, dok bi se sredstva (načelno) planirana za ‘božićnice’ u 2022. godini osigurala kroz Izmjene i dopune Proračuna Grada Sinja za 2022. godinu.

Poznato je kako su u Republici Hrvatskoj troškovi života u zadnjih nekoliko godina, a posebno je to aktualno zadnjih nekoliko mjeseci nakon početka rata u Ukrajini, značajno porasli, a da to povećanje cijena nije razmjerno pratilo povećanje mirovima i plaća.

Povodom te ozbiljne situacije Vlada RH je usvojila paket mjera za ublažavanje rasta cijena energenata, ukupno vrijedan 4,8 milijardi kuna, koje mjere su na snazi su od 1. travnja te na taj način država pokušava izravno pomoći građanima i gospodarstvu.

Isto se očekuje i od Grada Sinja, posebno stoga što se na ovu temu – porasta cijena osnovnih potrepština, hrane i režija, često oglašavao saborski zastupnik i gradonačelnik Bulj, uspoređujući porast životnog standarda s cijenom porasta goriva ili suncokretova ulja. Također kao oporbeni vijećnik, g. Bulj često je osobno predlagao podjelu ‘uskrsnica’ našim sugrađanima.

Sada gosp. Bulj, kao gradonačelnik Sinja ima mogućnost pomoći našim sugrađanima iz najranjivijih skupina – umirovljenicima koji su naš grad i njegov razvoj uložili godine života, rada i truda, te nezaposlenima i omogućiti im da predstojeće uskršnje blagdane i ovaj visoki cjenovni udar dočekaju barem malo radosniji i ponosniji.

Stoga pozivamo predsjednika Gradskog vijeća da žurno sazove izvanrednu sjednicu na kojoj bi se raspravio i usvojio ovaj Zaključak, odnosno da gradonačelnik ukoliko je moguće u okviru svojih ovlasti samostalno provede proceduru dodjele ‘Uskrsnice’ umirovljenicima i nezaposlenim osobama, u iznosu od 500,oo kuna na način kako je predloženo.

Gradonačelniče Bulj: ‘Isplatite ‘Uskrsnicu’ umirovljenicima i nezaposlenima!’

Prijedlog Zaključka

GRADSKI ODBOR HDZ-a SINJ
Predsjednik, Igor Vidalina

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh