extrametal

Grad Trilj prijavio se na natječaj ‘ZAŽELI’

Autor/ica
Objavljeno: 20 veljače, 2018
projekt_zazeli

Grad Trilj prijavio se na natječaj za projekt ‘ZAŽELI’, kojeg je raspisalo Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Riječ je o projektu osposobljavanja 25 žena za zanimanje gerontodomaćica, koje bi trebale 24 mjeseca pomagati osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom. Vrijednost projekta je 4,7 milijuna kuna, a partneri Grada Trilja u ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb i Centar za ruralni razvoj CERURA HR.

Gradonačelnik Ivan Šipić kaže kako Grad Trilj, kao i ostali gradovi i općine u Hrvatskoj, ovim projektom pokušavaju umanjiti problem nezaposlenosti, posebice žena koje do sada nisu imale priliku raditi.

‘S tim projektom slučaj dugotrajne nezaposlenosti može se trajno riješiti, jer će te žene biti educirane i pripremljene da nakon dvije godine ili ostanu u nekom sustavu ili rade taj posao kroz druge institucije koje se bave tom problematikom. Vjerujem da će nakon svih provjera Grad Trilj sa svojim partnerima u ovom projektu dobiti ta sredstva i krenuti u realizaciju ovog vrlo važnog projekta, ne samo zapošljavanja žena nego pomoć najugroženijim osobama s našeg područja’, kazao je Ivan Šipić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh