Gradonačelnica Kristina Križanac o 2018. i planovima za 2019. godinu…

Autor/ica
Objavljeno: 31 prosinca, 2018

U programu Hit radija danas je gostovala gradonačelnica Sinja Kristina Križanac koja se tom prilikom osvrnula na 2018. godinu.

Tako je istaknula kako je u ovoj godini otvorena prva gradska sportska dvorana, čime se mladim sinjskim sportašima omogućilo novi sportski uzlet i sportske uspjehe. Istaknula je i kako je bilo puno političkih prepucavanja, a smatra kako će ih biti i dalje.

Govoreći o javnoj nabavi za izgradnju Interpretacijsko edukacijskog centra Sinjska alka s parkiralištem, gradonačelnica Križanac je istaknula kako je Ministarstvo gospodarstva u tri navrata ocijenilo kako nije bilo nepravilnosti prilikom prve javne nabave. Na pitanje kako komentira da je u prvoj, poništenoj javnoj nabavi izabrana najskuplja ponuda u brutto iznosu 33 milijuna kuna, a u ponovljenoj javnoj nabavi najniža pristigla ponuda iznosi 26,5 milijuna kuna te je, budući da kriterij cijene ovoga puta iznosi 85 posto, vrlo vjerojatno kako će ta ponuda biti i odabrana, gradonačelnica je odgovorila:

‘Ne možemo prejudicirati, postupak je u tijeku. Sad je, uz izmijenjeni troškovnik postignuta najviša cijena u iznosu od 29,5 milijuna kuna. Što smo zapravo dobili? S jedne strane smo izgubili vrijeme, a s druge strane ružno je što se na takav način manipuliralo kriterijima, odabirom ekonomski najpovoljnije ponude. Da, u drugoj natječajnoj dokumentaciji u kriterijima je 85 posto cijena, a 15 posto su kvalitete. A u prvom natječaju smo dali znatnu prednost kvaliteti jer smo imali rok za izvođenje projekta i bilo nam je u interesu da se taj projekt završi na vrijeme.’

Govoreći o božićnicama za nezaposlene, gradonačelnica Kristina Križanac kazala je kako će one biti isplaćene tijekom siječnja 2019. godine.

Na svojoj posljednjoj sjednici Gradsko vijeće usvojilo je novi Pravilnik o dodjeli stipendija sinjskim studentima, na prijedlog MOST-ovog vijećnika Joška Kontića koji je i izradio Pravilnik. Gradonačelnica Križanac kaže kako će sukladno odluci Gradskog vijeća, do kraja siječnja biti raspisan natječaj za dodjelu stipendija svima sinjskim redovnim studentima.

Govoreći o planovima za 2019. godinu, gradonačelnica Kristina Križanac je kazala:

‘Svakako se planira završetak projekta Sinj u sridu, početak realizacije velikog sustava odvodnje Aglomeracije Sinj, sanacija Mojanke, nastavak proširenja i uređenje groblja, nastavak izgradnje nogostupa i ostale aktivnosti koje će poboljšati komunalni standard naših sugrađana’, kazala je Križanac.

U poruci građanima za 2019. godinu, gradonačelnica Križanac je između ostalog istaknula kako su Grad Sinj i njegovi građani daleko bitniji od političkih prepucavanja i da kao gradonačelnica neće dozvoliti da se političke ambicije pojedinaca ostvaruju preko leđa mojih sugrađana.

‘Dragi moji sugrađani, na dobro vam došla 2019. godina. Vrata ureda gradonačelnice za vas su otvorena i kad god osjetite potrebu da svoj problem možete riješiti, slobodno se obratite meni i gradskim službama te ćemo nastojati da se vaš problem riješi sukladno mogućnostima i zakonu’, naglasila je gradonačelnica Kristina Križanac.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh