svabo

Gradonačelnik Bulj posjetio sinjska gradilišta

Autor/ica
Objavljeno: 19 studenoga, 2021

Tako je posjetio gradilište na Planici (naslovna fotografija) gdje se završava posljednja faza izgradnje dječjeg igrališta, za koje je Grad izdvojio više od 250.000,00 kn.

Gradonačelnik je posjetio Brnaze gdje je u tijeku izgradnja 715 metara cjevovoda kojim će se na novu vodovodnu liniju priključiti Farma Putnik i drugi objekti koji su na toj liniji. U ovu vodovodnu liniju Grad je uložio 550.000,00 kn iz Fonda naknade za razvoj. Riječ je o dugoočekivanoj investiciji koja je vezana uz Europski projekt za razvoj Farme jednog od najvećih proizvođača mlijeka u našem kraju.

Završeni su i radovi na postavljanju gumene površine na igralištu Osnovne škole Marka Marulića za koju je Grad izdvojio 220.000,00 kn, a koje će osim učenicima te škole služiti za sport i rekreaciju široj zajednici, a već prethodno je iz sigurnosnih razloga postavljeno stubište i rukohvat s gornje strane ceste prema školi.

kola kola

Uskoro se pokreću i aktivnosti na uređenju Doma kulture u Brnazama, kao i na uređenju ulice 72. bojne Vojne policije.

Danas je donesena Odluka o odabiru izvođača radova na izgradnji autobusnog ugibališta kod Centra ‘Juraj Bonaći’.

U pripremi je nabava za uslugu Idejnog projekta izgradnje nogostupa u Bajagiću radi ishodovanja lokacijske dozvole.

U tijeku je postupak ugovaranja izrade idejnog rješenja nogostupa od Zorke Macana do spomenika Radošić Gornji radi ishođenja lokacijske dozvole. Uskoro će se krenuti i s uređenjem šetnice u Lučanima od Bana do ‘Bilih vrila’ i kupališta Bubalo na Sutini kao i uređenjem parking prostora uz groblje u Brnazama.

Danas su otvorene ponude za izradu Idejnog projekta ‘Proširenje groblja u Turjacima’ radi ishođenja lokacije dozvole, a u tijeku je i rješavanje imovinsko pravnih odnosa.

Sklopljen je ugovor i u tijeku su pripremne aktivnosti radi postavljanja sigurnosne ograde  i rukohvata na prilazima zgrada u ulici fra Pavla Vučkovića (od zgrade HEP-a do Lidla).

Počeli su i radovi na aktivnim bunarima Meljača, Miletinac, Grozdač i drugi aktivni bunari na području Grada Sinja.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh