tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Gradonačelnik odgovara poreznom obvezniku…

Autor/ica
Objavljeno: 9 listopada, 2013
glavan2

Poštovani!

Nakon što sam se dana 04 . listopada 2013. godine očitovao na članak objavljen na vašem web portalu   pod naslovom  „Porezni obveznik BK pita poteštate“, danas, dana 09. listopada, gospodin Branko Kelava također putem Vašeg portala u članku naslova „Porezni obveznik odgovara gradonačelniku“ ponovno iznosi niz netočnosti i poluinformacija.

U odnosu  na postavljena pitanja očitujem se po točkama, kako slijedi:

Ad)1 – Upravo suprotno, Gradsko vijeće odnosno predstavničko tijelo je tijelo koje je ovlašteno odlučivati o sufinanciranju redovitog programa predškolskog odgoja u vjerskim i privatnim predškolskim ustanovama, iz sredstava proračuna grada, o čemu se nakon donošenja takve odluke ili zaključka zaključuje ugovor. Za to ima niz primjera u Hrvatskoj od Zagreba, Rijeke, Pule …..

Ad)2 – Gradsko vijeće, većinom glasova prisutnih vijećnika u skladu sa svojim ovlastima donijelo je odluku koju je u tom trenutku smatralo najboljom i za grad Sinj najprimjerenijom. Grad Sinj i u ovom trenutku što se tiče predškolskog odgoja zadovoljava  sve norme propisane Državnim pedagoškim standardom.

Ad)3 – Sukladno odredbi čl. 48. st.1 točka 4. Zakona o lokalnoj i područnoj regionalnoj samoupravi, Gradonačelnik upravlja nekertninama i pokretninama u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, kao i njezinim prihodima i rashodima, u skladu sa zakonom i statutom, te je na temelju tih odredbi i dana predmetna suglasnost.

Ad)4 – Za Odluku o donošenju odluke o oslobađanju plaćanja komunalnog doprinosa zadužen je gradonačelnik, a ne Gradsko vijeće.

Ad)5 – Dječji vrtić Čarobni pianino nije trgovačko društvo kako to ističe gosp. Kelava. Riječ je o ustanovi koja ostvaruje programe predškolskog odgoja i naobrazbe te skrbi o djeci predškolske dobi, te obavlja tu djelatnost  kao javnu službu sukladno programu odobrenom od Ministarstva prosvjete i športa RH i Rješenju Županijskog ureda nadležnog za poslove prosvjete, odnosno na temelju Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi. Način na koji se isti financira objašnjen je u prethodnom odgovoru, te se nema potrebe ponavljati.

Dakle, ovim zaključujem prepisku sa gospodinom Kelavom  jer se i ovaj put pokazalo da pojedinci željni medijskog prostora, nažalost ne mare za  dobronamjerno upućene pozive i otvorena vrata Gradske uprave, u kojoj ako to zaista žele, mogu odnosno mogli su dobiti odgovore i potrebna pojašnjenja.

S poštovanjem!

GRADONAČELNIK

Ivica Glavan, prof.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh