Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Gradska glazba Sinj proslavila 160. obljetnicu

Autor/ica
Objavljeno: 31 srpnja, 2022
gradska glazba

Mjesto više tražilo se u subotu navečer u Alkarskim dvorima gdje je Gradska glazba Sinj svojim tradicionalnim ljetnim koncertom proslavila 160. godina postojanja. I sve je bilo kako dolikuje vrijednom jubileju – odlične glazbene izvedbe, fantastična djela domaćih i stranih autora te publika koja nije dopuštala da se svečani koncert visoke produkcije završi pa su tako glazbari morali odsvirati puno više od planiranog. Sve pod ravnanjem maestra prof. Grge Grubišića.

Tomislav Tomašević, Luka Norac i Mislav Norac imali su solističke komade uz pratnju glazbe, a od aktivnog se sviranja oprostio trubač Dragan Gugić koji je od 1977. bio aktivan glazbar. Sam finiš karijere obećao je upisati na 307. alkarskim svečanostima govoreći da će i dalje biti tu negdje uz glazbu, jer mu je žao ostaviti vrhunske umjetnike, a ponajviše ljude.

Koncert se održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića ispred kojeg je u dvorima nazočila savjetnica za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić. Koncertu je prisustvovao gradonačelnik grada Sinja, Miro Bulj zajedno s dogradonačelnikom, Denisom Bobetom i savjetnicom Boženom Romac kao i Tomislav Đonlić, pročelnik odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport u ime župana splitsko-dalmatinskog. Voditeljica programa bila je Magdalena Šipić.

Bulj je glazbarima uručio zahvalnicu za sve ono što rade 365 dana u godini, jer Sinju i Cetinskom kraju, rekao je, daju identitet i promoviraju ga svojim notama gdje god da otiđu.

ferata@ferata.hr
0997370409