svabo

Gradska knjižnica Sinj: ‘Putovanje u Međuzemlje’

Autor/ica
Objavljeno: 4 listopada, 2021
Pješačenje kroz Novi Zeland

Gradska knjižnica Sinj poziva vas na putopisno predavanje Tomice Kristića, svjetskog putnika, putopisca i avanturista. Njegovo posljednje putovanje započelo je u Hrvatskoj, a četiri godine kasnije završilo na drugom kraju svijeta, na Novom Zelandu.

‘Putovanje u Međuzemlje’ inspirativna je priča mladoga putnika koji je odlučio slijediti svoje snove i krenuti na veliko životno putovanje. Ostavivši tako stari koncept života koji ga je vezao za sredinu u kojoj je odrastao, Tomica je napustio svoju sigurnu luku i zaputio se na drugi kraj svijeta, i to autostopom. Ovo putovanje nije obično putovanje već preobrazba jedne osobe koja se, hodajući po stazi života, svakim danom sve više mijenjala. Kako ni jedna staza nije ravna, već naprotiv, strmovita i vijugava, Tomica je na svom putu doživljavao velike uspone i padove.

Himalaja

Uranjao je tako u različite kulturne običaje i društvene raznolikosti, pješačio po prostranstvima Himalaje, stopirao kroz nekoliko tisuća kilometara veliku pustinju na Bliskom istoku, svjedočio spiritualnim inicijacijama, živio s budističkim monasima u Indiji, spavao po policijskim postajama diljem Azije, radio kao statist u Bollywoodu.

Vulkan Bromo otok Java Indonezija

Kao rezultat toga putovanja nastala je knjiga ‘Putovanje u Međuzemlje’, a njezin sadržaj te svoja iskustva i doživljaje će predstaviti autor kroz multimedijalno predavanje u zgradi Palacina, u srijedu 6. listopada s početkom u 18:00 sati.

Maske su obavezne uz nužno pridržavanje epidemioloških mjera.

Ruta putovanja
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh