extrametal

Gradska sportska dvorana konačno se otvara za Uskrs?

Autor/ica
Objavljeno: 4 siječnja, 2018
dvorana_sinj

Sportska dvorana, koja je već godinama kamen spoticanja na sinjskoj političkoj sceni, u travnju bi konačno trebala otvoriti svoja vrata za korisnike.

Podsjećamo, u listopadu 2013. godine pokojni gradonačelnik Ivica Glavan položio je kamen temeljac te je tom prilikom najavio kako će dvorana biti završena u rujnu 2014. godine. Međutim, radovi su se odužili, a zbog kašnjenja radova gradonačelnica Kristina Križanac početkom 2016. godine raskinula je ugovor s tadašnjim izvođačem radova – zajedničkim ponuditeljem ‘Poljud vile’ Split i ‘Cetina d.d.’ Sinj. Nakon toga je raspisana nova javna nabava, za izvođača radova izabrana tvrtka ‘Inero d.o.o.’ Split, a novim troškovnikom, koji je obuhvaćao kompletno opremanje dvorane, cijena izgradnje porasla je s 12,8 na 18,6 milijuna kuna.

Upravo su se oko cijene i načina gradnje proteklih godina lomila politička koplja u gradu pod Kamičkom. Oporbeni vijećnici složili su se kako je Sinju prijeko potrebna nova sportska dvorana, no tvrdili su kako sredstva koja se ulažu u nisu adekvatna onome što će Sinj njenom izgradnjom dobiti. Također su prozivali izvršnu vlast da nije sposobna povući značajnija sredstva iz državne i županijske kase zbog čega je teret izgradnje sportske dvorane gotovo u cijelosti pao na Grad Sinj i njegove građane. Neslaganje gradskih vijećnika oko dovršetka gradnje dvorane bio je jedan od glavnih razloga pada gradske vlasti krajem 2016. godine.

Prilikom donošenja Proračuna Grada Sinja za 2017. godinu nova gradska vlast pokušala je osigurati sredstva za nastavak gradnje dvorane, no novac je ipak preusmjeren za kupnju udžbenika sinjskim osnovnoškolcima. Konačno, u Proračunu za 2018. godinu sinjsko Gradsko vijeće osiguralo je 5 milijuna kuna za dovršetak izgradnje gradske sportske dvorane.

Prema riječima šefa gradilišta, inženjera tvrtke ‘Inero d.o.o.’ Stipe Grabića u tijeku je postavljanje obloge tribina, gips-kartonskih pregrada, spuštanje stropova, soboslikarski radovi i postavljanje unutarnje stolarije.

‘Još nas čeka postavljanje kompletne protupožarne bravarije, strojarske opreme, 2. faze elektroinstalacija, sanitarije, montaža parketa, postavljanje rasvjete i ozvučenja’, ističe inženjer Grabić.

Na pitanje kada će sinjska sportska dvorana konačno otvoriti svoja vrata za korisnike, Stipe Grabić je kazao:

‘Vjerojatno za Uskrs.’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh