‘Guitar Impressions’ – album Natana Zlodre

Autor/ica
Objavljeno: 29 listopada, 2020
natan ¸a

Prije nekoliko dana izašao je debitantski album Natana Zlodre ‘Guitar Impressions’.

Album je nastao u suradnji s diskografskom kućom Orpheus Classical sa sjedištima u New Yorku i Madridu.

Ovim albumom Zlodre je prezentirao kulminaciju vlastitih iskustava, stavova i stečenog znanja posljednjih 12 godina odnosno do kraja Baccalaureate studija u Poljskoj.

natan

Repertoar svoga albuma složio je, kako kaže, iz tri osobna razloga.

‘Atmosfera je meditativna i opuštajuća  s povremenim gradacijama. Pokušao sam pružiti slušateljima 45 minuta kontrasta u odnosu na užurbanu i neizvjesnu svakodnevnicu u kojoj smo se svi našli u posljednje vrijeme. Intencija mi je bila prezentirati gitaru kroz njene najveće kvalitete; širok diapazon boja i dinamika te tonskih mogućnosti koje se rijetko nalaze na drugim instrumentima. Iako na prvi pogled repertoar izgeda šareno , pokušao sam ga spojiti kroz tonalitetne boje, odnosno imaginarno vizaulni ugođaj koji se vrti oko tonova  a-e-h , što bi u prirodi predstavljalo narančastu, žutu i zelenu boju, također kompatibilno kvintnom krugu . Iako sam još uvijek student, što znaći da sam vjerojatno često u krivu,  mislim da je svako umijetničko djelo kao prijatelj kojeg treba upoznati i dati mu vremena da se otvori i pokaže svoj pravi sjaj . S ovim repertoarom sam proveo puno vremena i nadam se da ce Vam se dopasti’, kaže Zlodre.

Inače,  Natan Zlodre trenutno studira prvu godinu Master studija na Royal Conservatoire u Hagu (Nizozemska) u klasi maestra Pavela Steidla, a u sezoni 2021. bit će kao umjetnik prezentiran od strane Vida Art Managmenta s bazom u Švicarskoj.

Svoj album prvijenac Natan Zlodre posvetio je svom dugogodišnjem profesoru koji je preminuo.

‘Jučer sam primio šokantnu vijest, naime, napustio nas je Maestro Goran Listeš , moj dugogodišnji profesor i osoba bez koje danas vjerojatno ne bih svirao gitaru. Iz neizmjerne zahvalnosti i u znak sjećanja, profesoru Listešu želim posvetiti album, a obitelji i prijateljima izražavam iskrenu sućut’, rekao je Zlodre.

 

natan

Album je dostupan na svim digitalnim platformama; Spotify, Itunes, Deezer, Rhapsody, eMusic, Apple Music i drugima.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh