svabo

‘Hajdučka priča’ u Trilju

Autor/ica
Objavljeno: 21 prosinca, 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U organizaciji Grada Trilja sinoć je u triljskoj kino dvorani predstavljena knjiga ‘Hajdučka priča’, autobiografija legendarnog igrača Hajduka Ivana Gudelja, koju je napisao novinar Blaž Duplančić.

Stotinjak nazočnih Triljana u jednosatnom programu još jednom se podsjetilo na velike igračke dane Ivana Gudelja, čiju je karijeru u 25. godini života prekinula bolest.

Na predstavljanju knjige govorili su autor Blaž Duplančić, bivši igrač Hajduka Vilson Đoni i sam Ivan Gudelj. U okviru promocije knjige predstavljen je program rada udruge ‘Hepatos’, koja pomaže oboljelima od hepatitisa, o čemu je govorila predsjednica udruge mr. sc. Tatjana Reić, dr. vet. med.

U prigodnom dijelu programa nastupila je muška dječja klapa ‘Drinić’ iz Trilja, koja otpjevala hajdučku i božićnu pjesmu. Posjetiteljima, među kojima su bili i igrači mlađih uzrasta NK Čaporice, prikazan je i 15-minutni film u kojem su sažete najvažnije utakmice u kojima je igrao Gudelj. Veliku pozornost okupljenih, posebno najmlađih, izazvao je dolazak trenutno jednog od najboljih igrača Hajduka Marija Pašalića.

Triljskom predstavljanju knjige nazočili su brojni Gudeljevi prijatelji s nogometnih terena Balić, Serdarev, Anić i ostali. U ime triljske gradske vlasti okupljenima je pozdravne riječi uputio dopredsjednik gradskog vijeća Trilja Damir Lipotić-Piroga.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh