BANNER FERATA

HKS donio odluku o prekidu svih natjecanja za ovu sezonu, košarka se vraća najesen

Autor/ica
Objavljeno: 1 travnja, 2020

Hrvatski košarkaški savez danas je donio odluku o prekidu/poništenju svih natjecanja pod ingerencijom saveza za sezonu 2019/20, a nova sezona trebala bi krenuti od jeseni, kako je to i uobičajeno…

Situacija vezana uz koronavirus i dalje ne dopušta povratak u normalne životne okvire, a samim time je zaustavljen i kompletan sport. Kako je od posljednje aktivnosti proteklo previše vremena i kako se kraj ove mučne situacije za sada ne nazire, odluka je donesena već sada, kako bi klubovi i igrači znali na čemu su.

Vodstvo HKS-a također je naznačilo kako se ove sezone neće proglasiti prvak niti će vrijediti poredak na ljestvici. Sezona se tako poništava i u njoj će sljedeće sezone ponovno igrati ista postava.

Iz HKS-a također napominju kako se odluka može, ovisno o budućim okolnostima, uputama i preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite ili sukladno eventualno donesenim promjenama u sportskim aktima, djelomično promijeniti o čemu će biti donesena pravodobna nova odluka.

Kako donosi službena stranica Saveza, predsjednik Stojko Vranković je na ovu temu kazao:

“Zbog gospodarske situacije u kojoj ćemo se naći u rujnu ili listopadu kada trebaju započeti lige, već sada treba tražiti određena rješenja. Kako je kriza pogodila sve, sigurno je da će se isto reflektirati na sport. Samim time, želimo da nam eventualne izmjene u sustavu natjecanja budu lakše i dostupnije kako bi se košarkaški klubovi mogli bolje i kvalitetnije pripremati za iduću sezonu.”

Alkar je ovu sezonu odradio i više nego dobro pa je tako u 21 odigranom kolu upisao osam pobjeda, što ga je u trenutku prekida pozicioniralo na osmu poziciju, posljednju koja je vodila u razigravanje za prvaka.

Tabl k
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh