HKUD Peruća priprema novu predstavu

Autor/ica
Objavljeno: 12 siječnja, 2017
hkud_peruca

HKUD ‘Peruća’ iz Hrvaca, nakon uspješno odrađene dvije predstave šaljivog karaktera ‘Veseli stroj’ i ‘Baba otegla’ nastavlja s novim projektima.

Naime, tajnik društva Ante Bošnjak napisao je tekst za treću predstavu ‘Doktor veseli stroj’ za koju večeras počinju pripreme.

‘Tema je ista kao i u prethodne dvije predstave, samo što se u ovoj trećoj pojavljuje nekoliko novih likova, kao jedan bodul Lovre, Bosanac Branko, itd. Još je komičnije, intrige su i dalje između dvije obitelji, naš Jozan postaje doktor. Nećemo ulaziti u detalje, ali ima puno smiješnih scena, aktivna je i vesela priča i mislim da ćemo polučiti dobar uspjeh. Neki su već pročitali dio teksta i oduševljeni su, jedva čekaju da se uhvate posla’ kazao je Bošnjak.

Materijal je već podijeljen i velike pripreme su u tijeku, a premijera predstave očekuje se u drugoj polovici travnja.

‘Mi od samog početka imamo uređeno da svake godine izbacimo jednu predstavu, tako je i ovo peta godine dramske skupine i peta predstava u nizu. Prva je bila Odande donde u kojoj smo isto prikazali neke šaljive događaje našeg mjesta. Druga je bila Kad srce zadrhti, potom je bio Veseli stroj i prošle godine Baba otegla. Međutim, Baba otegla je bila malo zahtjevnija priča, ona je bila malo duža, trajala je oko 1,20 sati, tu smo se malo više potrošili, ali sama priča kao priča se, u našem mjestu, pokazala kao veoma kvalitetna i nasmijala je naše mještane’, kazao je Ante Bošnjak.

Pozivaju se svi članovi društva, glumci amateri, na prvo čitanje predstave koje će se održati večeras, 12. siječnja, u 20 sati u prostorijama HKUD-a Peruća.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh