semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Hoće li kandidati na stručno osposobljavanje?

Autor/ica
Objavljeno: 28 ožujka, 2014

hzz_sinj01

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić prije nekoliko dana izvijestio je kako se zbog smanjivanja sredstava u državnom proračunu do daljnjega obustavljaju mjere aktivne politike zapošljavanja. Time će najviše biti pogođeni mladi, koji neće moći koristiti mjere koje su se provodile zadnje dvije godine, među kojima je stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, odnosno pripravništvo za 1600 kuna mjesečno.

Zanimalo nas je hoće li se obustavljanje poticaja zapošljavanja mladih odnositi i na kandidate koji su se prijavili na posljednji Javni poziv Grada Sinja za Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, no u sinjskoj Gradskoj upravi nisu nam mogli precizno odgovoriti.

Javni poziv za Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa Grad Sinj objavio je tijekom veljače, a njime bi se na rok od 12 mjeseci zaposlilo 19 visokoobrazovanih osoba bez radnog iskustva. Kako doznajemo od sinjske dogradonačelnice Kristine Križanac, na poziv se javilo ukupno 120 kandidata, a pročelnice Ankica Panza i Jasna Mijić Trogrlić te predstojnik Ureda Grada Igor Vidalina proveli su postupak prethodne provjere znanja i sposobnosti.

‘Odabir je napravljen, a rang lista je objavljena na stranicama Grada. Trenutno smo u fazi čekanja. Sve podatke, kako za program Javnih radova tako i za Stručno osposobljavanje, dostavili smo Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Međutim, nemamo konkretnu informaciju, zapravo nam je oni ne mogu u ovom trenutku niti dati. Nadamo se da će se navedeno realizirati, budući da su programi od strane HZZ-a odobreni krajem siječnja’, naglasila je dogradonačelnica Kristina Križanac.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh