Hodočašća Čudotvornoj Gospi Sinjskoj – devetnica subotom uoči proslave blagdana Velike Gospe

Autor/ica
Objavljeno: 29 lipnja, 2020
hodočašće

Izvor: Turistička zajednica grada Sinja

Nakon medicinskog osoblja, vatrogasaca i povijesnih postrojbi na hodočašće Stazom Gospi Sinjskoj ove subote hodočastili su brojni ugledni građani raznih profesija u pratnji svećenika.

Podsjetimo se, prigodna hodočašća pokrenuta su u svrhu popularizacije Staze Gospi Sinjskoj kroz Revitalizaciju projekta Staza Gospi Sinjskoj. Polazište ove subote bilo je iz Solina, u 5 sati, ispred Crkve Gospe od Otoka, a dolazak hodočasnika u Sinj bio je oko 15 sati. Tada je bilo upriličeno i misno slavlje u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.

hod

Hodočašća su zamišljena kao devetnica subotom uoči proslave blagdana Velike Gospe. Stoga pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i ubuduće u ovom jedinstvenom i plemenitom putu uz promišljanje i meditaciju.

Marijanska svetišta su oduvijek imala posebno mjesto u srcima vjernika. Štovali su i častili Blaženu Djevicu Mariju i u teškim vremenima i nevoljama molili joj se za pomoć. Staza Gospi Sinjskoj hodočasnički je put kojim se, iz nekoliko smjerova, stoljećima pješači k najvećem marijanskom svetištu na južnohrvatskim prostorima, svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske.

Hodočašće
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh