svabo

Hrvace: Predstavljena kampanja ‘Manje oružja, manje tragedija’

Autor/ica
Objavljeno: 4 veljače, 2014
manje_oruzja_hrvace03

Izvor: www.splitsko-dalmatinska.policija.hr

U petak, 31. siječnja, u Osnovnoj školi Dinka Šimunovića u Hrvacama, u sklopu nacionalne preventivne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, policijski službenici Mirko Matković iz Odjela prevencije, te Milan Vukelja iz Protueksplozijskog odjela održali su predavanja učenicima prvog, drugog i trećeg razreda, kako bi ih upoznali s opasnostima koje im prijete od oružja i eksplozivnih naprava.

Oko 60 djece je sa zanimanjem pratilo predavanje, na kojem su, između ostalog, upućeni i kako postupiti u slučaju pronalaska sumnjivih predmeta. Za napomenuti je da su na predavanju sudjelovali i djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje g. Dražen Šimunović, načelnik Odjela za edukaciju i pomoć minskim žrtvama te gđa Marta Kovačić, viši savjetnik za edukaciju i pomoć minskim žrtvama, koji su djeci prezentirali opremu koja se koristi u razminiranju i označavanju minsko sumnjivog područja, te ih poučili kako postupiti nakon uočavanja znakova koji obilježavaju to područje.

Nakon predavanja učenicima su podijeljeni promotivni materijali, a imali su priliku i razgledati školska minskoeksplozivna sredstva. Sudjelujući u kampanji, ovom prilikom je predsjednik Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije  g. Mario Vujević  predao puškomitraljez, ručnu bombu i razno streljivo, koje je dobio od osobe koja je posjedovala navedene predmete.

Podsjećamo da kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ traje i dalje, a o istoj se možete informirati i na našim službenim web stranicama (http://splitsko-dalmatinska.policija.hr/MainPu.aspx?id=174630)

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh