semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Hrvatačani hodočastili u Vukovar

Autor/ica
Objavljeno: 21 studenoga, 2016
hrvace_vukovar_1

Tekst i foto: Mirjana Babić

U povodu 25. obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. hodočasnici općine Hrvace hodočastili su u sveti grad Vukovar.

Prvo stajalište, 17. studenog, bila je Trpinjska cesta gdje su zapaljene svijeće podno spomenika general bojnika Blage Zadre. Hodočasnici su se zatim uputili na vukovarsko Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata za ubijene i nestale hrvatske branitelje i civile, gdje su članovi KUD-a ‘Peruća’ iz Hrvaca zajedno s glavnim organizatorom i predstavnikom Općine Hrvace gospodinom Stipom Radan Vabom položili vijenac i zapalili svijeće podno spomen-obilježja. Svijeće su zapalili i odali počast na grobu legendarnog hrvatskog branitelja, heroja Vukovara Marka Babića koji je podrijetlom iz Potravlja i koji je pokopan na tom groblju.

Posljednje stajalište bilo je na Ovčari i Vukovarskoj ratnoj bolnici, gdje su se ujedno hodočasnici pomolili za sve nestale i poginule branitelje i civile.

Na sam dan pada Vukovara, 18. studenog, hodočasnici se mirno, tiho i dostojanstveno u Koloni sjećanja pridružuju obilježavanju 25. godišnjice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Godine.

Svi su oni imali samo jedan cilj, doći i pomoliti se za žrtve i pokazati Vukovaru da su uz njega bili prije 25 godina kao i danas.

U povratku su hodočasnici posjetili Spomen obilježje prvom poginulom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću na Plitvicama, gdje su položili vijenac i zapalili svijeće podno spomenika.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh