svabo

Hrvatačani u Sinju s nagrađivanom predstavom ‘Grijeh’

Autor/ica
Objavljeno: 19 kolovoza, 2021
grijeh

Dramska skupina ‘Odande donde’ HKUD-a Peruća iz Hrvaca sutra gostuje u Sinju s dramom ‘Grijeh’, autora Ante Vrce.

Riječ je o predstavi koju je ova dramska skupina premijerno izvela prošle godine na Županijskoj smotri dramskih amaterskih kazališta u Kaštel Lukšiću, na kojoj je osvojila nagradu za najbolji novi tekst.

Radnja ove duboke drame otvara se susretom dvaju kumova Jure i Luke. Jedan je uspješan biznismen, a drugi čovjek kojeg proganja neobičan san o smrti i koji na putu traženja vlastitog grijeha otkriva tajne i grijehe svog kuma i njemu bliskih osoba.

‘Ovo je potpuno drugačija predstava od svih koje smo do sada izvodili i ujedno prvi tekst Ante Vrce. Predstava je odlična, glumci su se odlično snašli u ulogama i vjerujem da će publika biti oduševljena’, kazao je redatelj predstave Ante Bare Bošnjak.

Predstava ‘Grijeh’ premijerno je trebala biti izvedena prošle godine u Sinju, no s obzirom na to da je zbog koronavirusa došlo do otkazivanja javnih nastupa, premijerno je izvedena u Kaštelima, na Županijskoj smotri.

Uz Antu Vrcu u predstavi igraju Ante Cvitković , Nena Marović, Ante Doljanin i Stipe Malovan. Za ton i rasvjetu zadužen je Josip Doljanin.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh