Hrvatska – Irska (žene) 1:1

Autor/ica
Objavljeno: 27 rujna, 2013
reprezentacija_zene3

Foto: Ante Botić

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u susretu 1. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2015. jučer je u Sinju protiv Republike Irske odigrala 1:1.

Hrvatska je u svom prvom nastupu u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje će se za dvije godine igrati u Kanadi, pred 1.500 gledatelja propustila priliku za pobjedu u zadnjim sekundama utakmice.

Hrvatska je povela u 11. minuti susreta autogolom gostujuće igračice Caldwell, nakon akcije Lojne i Kolar. No, izabranice Marije Margarete Damjanović nisu uspjele dobru igru tijekom cijele utakmice pretvoriti u pobjedu.  Irkinje su pogodak postigle u sudačkoj nadoknadi. Nakon nespretnosti hrvatske obrane Caldwell je pucala glavom, a pogodak je upisan kao autogol hrvatske igračice Scurich.

Sljedeću kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska igra protiv Slovačke, 26. listopada u Sesvetama.

HRVATSKA: Bačić, Nevrkla, Zlosa (Hercigonja Moulton, 54), Scurich, Joščak, Baban, Kolar (Šundov, 66), Landeka, Lojna (Kalamiza, 83), Gaiser, Žigić.
IRSKA: Byrne, Campbell, Tracy, Caldwell, Littlejohn, O’Sullivan, Russell, Lawlor (Gorman, 46), Perry, Smyth, De Burca (O’Gorman,56).

LJESTVICA:
1. Republika Irska 4
2. Njemačka 3
3. Hrvatska 1
4. Slovenija 0
5. Slovačka 0
6. Rusija 0

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh