fruhwald
otvorena vrata

Humanitarna akcija članove Frame

Autor/ica
Objavljeno: 12 listopada, 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Članovi Franjevačke mladeži Župe Gospe Sinjske pokenuli su akciju prikupljanja pomoći za siromašne i potrebne korisnike usluga Caritasa Gospe Sinjske.

Akciju prikupljanja pomoći mladi Framaši pokrenuli su povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, koji se obilježava 17. listopada. Tako su danas prijepodne na Trgu kralja Tomislava prikupljali higijenske i kućanske potrepštine, te novac i hranu. Akciju će nastaviti i u sljedeću subotu, 19. listopada na istom mjestu od 8 do 12 sati.

Među 10-tak članova Frame koji su jutros prikupljali donacije bili su Petra Ugrin i Edo Knezović, koji su kazali kako su zadovoljni odazivom Sinjana na akciju.

‘Odaziv Sinajna je jako dobar, iako se preko svetih misa akcija nije najavila. Stvarno smo zadovoljni za danas’, kazao je Knezović.

Petra Ugrin pozvala je sugrađane da se u što većem broju odazovu na akciju, makar i malim doprinosom.

‘Najviše se daruju šećer, brašno, ulje i odjeća, ali mi bismo zamolili da se donesu i higijenske potrepštine’, kazala je Ugrin.

U rad Franjevačke mladeži Župe Gospe Sinjske uključeno je 30-tak mladih Sinjana koji će, najavljuju, i u budućnosti nastaviti s organiziranjem humanitarnih akcija. Sljedeću planiraju uoči Božića, kada bi se trebao održati ‘Božićni sajam’.

Članovi Frame pozivaju sve ljude dobre volje da se odazovu humanitarnim akcijama, te na taj način pomognu sugrađanima u potrebi.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh