Idući tjedan počinje obuka biciklista

Autor/ica
Objavljeno: 17 kolovoza, 2015

obuka_biciklista

Autoškola Semafor Sinj pokrenula je akciju obuke biciklista, koja će početi idući tjedan i koja će biti besplatna. U obuci će sudjelovati 50 polaznika, djece u dobi od 9 do 14 godina. Do sada se prijavilo 30-ak zainteresiranih.

Direktor Autoškole Semafor Željko Prelas kaže kako se na organizaciju ove akcije odlučio zbog činjenice da je svaki dan sve veći broja prometnih nesreća u kojima stradavaju motociklisti i biciklisti, iako predstavljaju samo 2 posto ukupnog cestovnog prometa.

‘Motivirani takvim stanjem i prisutnosti sve većeg broja biciklista na našim prometnicama Autoškola ‘Semafor’ ove godine će besplatno educirati 50 osoba za vozače bicikla. Obzirom da je riječ o djeci, prijave treba obaviti jedan od roditelja ili staratelja. Prilikom prijave treba donijeti i jednu fotografiju djeteta, za prometnu ispravu koja će im služiti kao dokaz da su prošli obuku i da mogu bez pratnje starije osobe sudjelovati u prometu’, kazao nam je Željko Prelas.

Edukacija će se sastojati od 20 sati nastave iz prometnih propisa i sigurnosnih pravila. Polaznici koji uspješno savladaju tj. polože ispit iz teoretskog dijela imat će obuku i polaganje praktičnog djela na poligonu autoškole Semafor u Brnazama.

Direktor autoškole Semafor Željko Prelas kazao nam je kako će polaznici koji budu imali najbolji rezultati biti nagrađeni.

Osim ove akcije, Autoškola Semafor će dijeliti i naljepnice vozačima koje se postavljaju na retrovizore automobila, kako bi pri svakom pomicanju vozila ili otvaranja vrata bili obavješteni o prisutnosti biciklista i motociklista.

Akciju autoškole Semafor potpomažu PP Sinj, AK Dalmacija Sinj, tiskara Marina, Matić-Prom i medijski pokrovitelj Hit radio Sinj.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh