svabo

In memoriam: Mladen Pavić Kembo – za sva vremena!

Autor/ica
Objavljeno: 3 lipnja, 2021
Kembo

Danas se navršava godina dana od smrti Mladena Pavića Kemba, najvećeg sinjskog košarkaša čije će majstorije u dresu Alkara zauvijek živjeti u srcima navijača…

Trećeg dana lipnja 2020. godine sinjska sportska scena zauvijek je ostala bez jednog od najvećih, bez čovjeka koji je bio sinonim za Alkar, bez figure za čiji je opis bila dovoljna samo jedna riječ – najveći!

Već je u bezbroj prilika ispričano koliko je on značio sportskom Sinju i košarci, koliko je utakmica odlučio, kako je od Alkara napravio “najveći mali klub na svijetu” i koliko ga je volio. Toliko da je svojevremeno odbio i Crvenu Zvezdu.

Nema spora, inspirirao je mnoge. Toliko, da su svi htjeli biti on. Mogli su u svojim glavama biti tko god žele, ali htjeli su biti Kembo. A to je, pak, vrijednost koja se ne da kupiti, koja nema cijenu, koja se ne nameće i ne nudi, koja dolazi polako i ostaje zauvijek. Za odabrane! Bogomdane!

“Bio je prva violina našeg kluba koji je mogao napraviti puno veću karijeru, ali je previše volio svoj Sinj. Bio je najveći od najvećih i hvala mu na svemu što je dao našem klubu, Gradu i sinjskoj košarci”, kazao je između ostalog o njemu najveći sinjski trener Stipe Vrcan, onaj koji ga je otkrio i učinio takvim.

Velika je stvar i što je Košarkaški klub Alkar njegov dres s brojem pet umirovio i time mu odao počast. Prvi put u povijesti. A to nije bila tek puka gesta, to je bilo zasluženo u punom smislu riječi. Bio je igrač, bio je kapetan, bio je trener, bio je vođa. Bio je i ostat će ponos Sinja i svog Alkara.

Godina je prošla, kao što će i mnoge koje slijede, ali sjećanje na Kemba ostaje za sva vremena!

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh