Junak ipak ostaje drugoligaš!?

Autor/ica
Objavljeno: 12 lipnja, 2013

HNS IO 120612

Iako se prema prvim vijestima iz Zagreba sa zasjedanja Izvršnog odbora HNS-a činilo da će davno najavljeni sustav natjecanja u Drugoj ligi s 12 klubova biti usvojen i nepromijenjen, što bi značilo da je Junak automatski postao trećeligaš, doznajemo kako je najizglednija i gotovo sigurna opcija s dvije Druge lige po deset klubova…

Naime, još prošle godine najavljeno je da će Prva liga brojiti deset, a Druga 12 klubova, što je među drugoligaše unijelo priličnu zbrku i pomutnju, jer uistinu teško je i gotovo nemoguće naći kakav sličan primjer u svijetu gdje odjednom ligu napušta sedam (!) klubova.

Naravno, da nada u razum umire posljednja, potvrdilo se i ovog puta pa je Izvršni odbor HNS-a, između ostalih odluka, potvrdio da se razmatra promjena sustava natjecanja za narednu sezonu u Drugoj i Trećim ligama.

Kako neslužbeno doznajemo, prijedlog je da u sezoni 2013/2014 budu dvije Druge lige, s po deset klubova, što dakako bitno mijenja na stvari sinjskom Junaku koji u takvom rasporedu ima zajamčen drugoligaški status.

Odluku IO HNS-a donosimo u cijelosti:

Zaključci sjednice Izvršnog odbora HNS-a

Danas je u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza u Ulici grada Vukovara 269A održana redovna sjednica Izvršnog odbora.

Izvršni odbor razmotrio je konačne odluke u središnjem postupku licenciranja klubova za natjecateljsku sezonu 2013./14. te je nakon sveobuhvatne rasprave u cijelosti prihvatio izvješće Komisije za licenciranje.

Nadalje, prezentirani su i razmotreni potencijalni novi sustavi natjecanja u Drugoj i Trećoj HNL. Dogovorena je hitna koordinacija predsjednika međužupanijskih odbora i Komisije za natjecanje kako bi se formirao konačan prijedlog sustava natjecanja za narednu sjednicu Izvršnog odbora.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh