extrametal

Istječe rok za Agronet kampanju

Autor/ica
Objavljeno: 29 travnja, 2014

ovce

Za dio poljoprivrednika završava poljoprivredna Agronet kampanja. Kako doznajemo, do sada je pristiglo 300-tinjak zahtjeva.

Kako nas je izvijestio dipl. ing. Zvonko Balta iz Poljoprivredno-savjetodavne službe Sinj, rok istječe sutra.

‘Sutra, 30. travnja istječe rok za podnositelje zahtjeva koji imaju ovce i koze. S obzirom kako je to zadnji dan za ovaj oblik zahtjeva, očekuje se povećan broj onih koji će podnositi zahtjeve.’

Balta ističe kako su do sada zaprimili oko 300 zahtjeva s cijelog područja Cetinskog kraja. Napomenuo je kako zasigurno ima i više prijava, s obzirom da su pojedini poljoprivrednici zahtjeve upućivali osobno putem elektroničke pošte ili izravno u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, koja se nalazi u Splitu.

Zvonko Balta naglašava kako je da ostale stočarske proizvode ostao je drugi termin podnošenja zahtjeva:

‘Zahtjevi za krave dojile i mliječne krave te ostale poljoprivredne urode mogu se podnijeti do 15. svibnja. Savjetodavna služba će biti na raspolaganju svima onima kojima je potrebna stručna pomoć u pripremi zahtjeva preko aplikacije Agronet’, naglasio je Zvonko Balta.

Dodajmo kako se na području Cetinskog kraja očekuje oko 750 zahtjeva za potporu poljoprivrednim gospodarstvima i ostalim korisnicima u ostvarivanju prava na potpore u poljoprivredi.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh