BANNER FERATA

Ivan Šipić: Nije nam intencija od urednog napraviti neuredno nego upravo suprotno

Autor/ica
Objavljeno: 22 svibnja, 2020
sipic

Nakon što je magistra povijesti umjetnosti Anđela Galić iz Trilja pokrenula peticiju za zaustavljanje Projekta rekonstrukcije i uređenja gradskog parka Trilj, o ovoj temi u programu Hit radija govorio je triljski gradonačelnik Ivan Šipić.

‘Kada se radi o važnim i bitnim pitanjima, uvijek je dobro da se raspravlja. Apsolutno nemam ništa protiv bilo koje peticije, uključujući i ovu vezanu za Gradski park trilj’, istaknuo je Šipić.

Šipić dodaje kako je njihova namjera urediti središte grada za bolji, ugodniji i ljepši život, za ugodno mjesta druženja, okupljanja i održavanja javnih događanja počela prije dvije godine, što je vidljivo uz znatno poboljšanje komunalne infrastrukture u svakom pogledu. Naglasio je kako je u fokusu takvih razmišljanja svakako i detaljno uređenje i revitalizacija Gradskog parka, koja uključuje proširenje prometnice, uređenje novih parkirnih mjesta što je već odrađeno, počeli su radovi i na obnovi zgrade gradskog kina. U tom pogledu najznačajnija sredstava Gradu Trilju osiguravaju ministarstva regionalnog razvoja i kulture, ali i druge institucije. Šipić napominje kako je u tom pogledu potrebno pristupiti i uređenju fontane ‘Spomenik rijeci Cetini’.

‘Fontana je danas poprilično devastirana i neuredna, u raspadajućem stanju. Ono betona što sada ima previše projektom se želi zamijeniti prirodnim materijalima. I svakako se ne bih složio da se radi o novoj betonizaciji, jer ga kroz projekt ima minimum, a betonizacija je rađena znatno prije nego smo gradili i uređivali park’, kazao je Šipić, dodajući kako je upravo otvaranje javnog uvida i rasprave o predloženom projektu želja da se građane Trilja upozna s time što gradska vlast želi uraditi u pogledu uređenja Gradskog parka.

Ne skrivaju, kaže, niti žele skrivati od javnosti nijedan projekt, pa tako ni ovaj. Za predloženi projekt do sada su dobili dosta pozitivnih komentara, ali i prijedloga da parku dodaju još neke sadržaje.

‘Zamolio bih stoga i sve one koji danas klikaju na potpise raznih peticija, stop ovomu, stop onomu, da uz taj potpis daju svoje prijedloge, sudjeluju u javnom uvidu i raspravi vezano za predloženi projekt. Razmotrit će se svi prijedlozi i ako se utvrde kvalitetni prijedlozi, a ima ih, bit će uvršteni u sam projekt. Želim posebno naglasiti kako intencija Grada Trilja nije napraviti od urednog neuredno, nego suprotno od neurednog stanja, odnosno poboljšati ga, kvalitetno urediti. Isto tako, ne radi se o nikakvoj sječi stabala, uklanjanja istih i slično, kazao je Šipić, ističući kako će se sve znati nakon 29. lipnja, kada završi javna rasprava.

Šipić je izrazio uvjerenje kako će se nakon toga definirati projekt za uređenje Gradskog parka Trilj, koji će biti pravo mjesto življenja, druženja mnogih Triljana i svih onih koji će pohoditi ovo mjesto uz Cetinu.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh