Ivan Šipić: Za COVID mjere Grad Trilj će izdvojiti 1 milijun i 400 tisuća kuna

Autor/ica
Objavljeno: 13 travnja, 2021

Gostujući u programu Hit radija, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić najavio je nastavak realizacije planiranih projekata na području svih triljskih naselja.

Triljski gradonačelnik posebno se osvrnuo na uporabnu dozvolu koju je dobio izgrađeni i potpuno opremljen Proizvodno Uslužni Centar 3LJ, vrijednosti oko 30 milijuna kuna te se očekuje kako će uskoro biti popunjen prvim korisnicima. PUC 3Lj ima ukupno 3967 m2 poslovnog prostora opremljenog najsuvremenijom laboratorijskom opremom za kontrolu hrane, tla i voda, prezentacijske dvorane, urede i radionice za nove poduzetnike i OPG-ove.

‘Radi se o super modernom objektu i vjerujem da je realna perspektiva ovog područja što se tiče mogućnosti za razvoj gospodarskih aktivnosti. Svoje razvojno mjesto ovdje će naći obrtnici, mali i srednji poduzetnici, OPG-ovci i ostali poljoprivredni proizvođači. S obzirom da će ovi objekti biti na raspolaganju sadašnjih i budućim gospodarstvenicima, na taj način će se privlačiti nove investicije, od IT sektora do OPG-ova. Sve u svemu, objekti su vrhunski, a mogućnosti nemjerljive’, kazao je Šipić.

Triljski gradonačelnik posebno se osvrnuo na trenutnu situaciju vezanu za COVID-19.

‘Pandemija, osim što je ugrozila zdravlje mnogih, značajno je utjecala na radne aktivnosti brojnih obrtnika i poduzetnika. Mi smo za COVID mjere našim obrtnicima, poduzetnicima, ugostiteljima i drugima predvidjeli pomoć u iznosu od 1 milijun i 400 tisuća proračunskih kuna. To je naša obveza kao jedinice lokalne samouprave  – pomoći onima koji nisu u stanju zbog ove situacije u cijelosti provoditi svoje radne aktivnosti’, istaknuo je Šipić, dodajući kako je u tijeku izrada Programa potpora za poljoprivrednike.

Šipić je između ostaloga potvrdio da je Dječji vrtić ‘Trilj’ dobio pravovaljanu uporabnu dozvolu za novu zgradu vrtića, koja je izgrađena na prostoru bivše tvornice Cetinka. U tijeku je provedba natječaja za upis u vrtić i jaslice, a samo svečano otvaranje očekuje se u svibnju.

Pored ovih tema, triljski gradonačelnik je istaknuo kako je novi Vatrogasni dom pred svojim završetkom i mogao bi svečano biti otvoren u svibnju. Kada je u pitanju projekt ‘Zaželi-žene triljskog kraja’, Šipić je naglasio kako on ide dalje i kako je dao iznimno velike rezultate u svojoj cijeloj primjeni, kako onima koji su bili i sada su zaposleni, tako i onima koji su bili korisnici usluga, odnosno potrebitim žiteljima na području Trilja.

Kada su u pitanju ostale komunalne i infrastrukturne teme, Šipić je istaknuo kako je u pripremi izrada ponudbene dokumentacije za javnu nabavu Reciklažnog dvorišta za koje je Grad Trilj dobio oko 3 milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša.

Šipić je najavio i ostale aktivnosti oko Aglomeracije, uređenje gradskog parka, asfaltiranje ulica u mnogim naseljima, izgradnje groblja u Voštanima, proširenje groblja u Košutama, obnovu gradskog kina i druga infrastrukturna i komunalna pitanja.

Na kraju gostovanja u programu Hit radija Ivan Šipić se osvrnuo i na nedavnu objavu oko zapošljavanja u poduzeće Vodovod i odvodnja Cetinske krajine. Istaknuo je kako u Gradu Trilju, koji su suvlasnici poduzeća, nisu bili upoznati s time, a morali su biti. Naglasio je kako nisu protiv zapošljavanja, no smatra kako sada nije pravo vrijeme za to i kako je to sakupljanje sitnih političkih poena pred lokalne izbore.

‘O planu zapošljavanja nismo upoznati od Uprave Društva niti od članova Skupštine, što također smatramo nedopustivim, pogotovo što se ne radi zaposlenicima bez kojih nije moguće obavljati osnovne funkcije Društva’, naglasio je Šipić, dodajući kako se po ovom pitanju i službenim dopisom obratio upravi VIOCK-a.

Gostovanje Ivana Šipića u programu Hit radija poslušajte OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh