BANNER FERATA

Ivanu Milunu brončana plaketa

Autor/ica
Objavljeno: 9 lipnja, 2014

Ivan Milun

Na 8. međunarodnom sajmu inovacija, gospodarstva i tehničkog stvaralaštva mladih Inventum, koji je održan u Iloku, Sinjanin Ivan Milun nagrađen je brončanom plaketom za svoju inovaciju Dobivanja vjernog izgleda kamenih zidova starih kuća.

Milunu je to treća vrijedna nagrada za njegov patentno zaštićeni rad, nakon srebrne plakete na jubilarnoj 10. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2012. u Zagrebu i srebrne plakete na jubilarnom 25. natječaju za najbolju inovaciju Dalmacije

Na 1.000 kvadratnih metara zatvorenog i 300 kvadratnih metara otvorenog izložbenog prostora u Iloku i ove se godine unatoč krizi predstavilo više od 100 izlagača s više od 250 izložaka iz svih krajeva Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Irana, Iraka, Egipta i drugih zemalja svijeta. Službenim nagradama Inventum 2014 nagrađeno je 40 posto inovacija, a svi drugi sudionici dobili su priznanja za sudjelovanje.

Na ovom tradicionalnom iločkom sajmu predstavila su se obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici i poduzetnici te udruge i škole s najnovijim idejama, proizvodima i tehnologijama. Svjesni sveprisutne krize, organizatori, iločka Udruga inovatora Tesla ističu kako je cilj ovoga sajma bio približiti inovacije, tehnička i inovativna rješenja i proizvode gospodarstvenicima i građanima radi poticanja stvaranja novih proizvoda, ali i prodaju postojećih za povećanje gospodarskog rasta i očuvanje postojećih radnih mjesta.

Pokrovitelji ovogodišnjeg Inventuma bili su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta i Ministarstvo poduzetništva i obrta. Udruzi inovatora Tesla u organizaciji su se pridružili i Udruga inovatora Hrvatske i Grad Ilok kao suorganizatori. Sajam je podržan uz više sponzora od kojih je najznačajniji Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR).

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh