extrametal

Ivo Zorica: Od svih darova najdraži mi je plamenac s hrvatskom trobojnicom

Autor/ica
Objavljeno: 10 kolovoza, 2020
zorica i lovric

U programu Hit radija, u posebnoj emisiji ‘Čestitka slavodobitniku’, danas su gostovali slavodobitnik 305. Sinjske alke Ivo Zorica  i njegov alkarski momak Miljenko Lovrić.

Prvi vitezovi cetinskoga kraja na početku emisije rekli su kako tek danas shvaćaju što su ostvarili:

‘Čast svim darovima i poklonima koje sam dobio od Viteškog alkarskog društva, predsjednika države i na tome im zahvaljujem, ali mome srcu najdraži je plamenac s hrvatskom trobojnicom koji mi je privezao vojvoda. Plamenac će imati posebno mjesto u mome domu’, kazao je slavodobitnik Ivo Zorica.

Zorica je dodao kako je još uvijek pun dojmova od jučer. Istaknuo je kako je neopisiv doživljaj pobijediti na svim natjecanjima, a Alka je ipak posebnija od svih alkarskih odličja. Sretan, ponosan i zadovoljan osvojenim plamencem još jednom je ponovio kako je ovogodišnja pobjeda posvećena njegovom pokojnom ocu.

‘Pokojni otac bio je u mojim mislima u svakoj trki, svakom pogotku. Sve ovo je za njega jer znam kako bi on ovo proslavio. Isto tako, ovi trofeji su za moju veliku obitelj, a posebno za suprugu i moje anđele Dominika i Juditu‘, kazao je slavodobitnik.

Veliku ulogu u njegovom ovogodišnjem nastupu na natjecanjima svakako je imao i odlični konj HOPE u vlasništvu Luke Kanaeta.

‘Moja dva konja su se ozlijedila i prijatelj Luka ustupio mi je svoga konja Hopea koji je odlično odradio sve ove prove i trke. Uz sve to što alkar ima i želi, konj i stabilnost su iznimno bitan faktor za dobar rezultat’, kazao je Ivo Zorica.

O samoj fešti koja se planira u obitelji Zorica, njemu u čast, slavodobitnik 305. Sinjske alke je istaknuo:

‘Sinoć su mnogi došli u Zorica, počašćeni su i ugošćeni. Što se tiče moje slavljeničke večeri, ona će biti, ali sve ćemo provesti u dogovoru s mjerodavnima u pogledu organizacije, radi ove situacije s pandemijom koronavirusa. Najvažnije je kako je i u ovakvom okruženju održana naša Alka i očuvana tradicija’, istaknuo je alkarski slavodobitnik.

Drugu godinu za redom i u domu Miljenka Lovrića alkarskog momka slavodobitnika slave se veliki uspjesi:

‘Sretan sam i presretan. Dvije godine sam s mojim vitezom i evo sva tri trofeja imam. Ponovit ću još jednom, potomak sam stare alkarske loze Lovrića, ali sam na ovaj način ušao u još jednu veliku alkarsku obitelj, ovu Zorica, na što sam ponosan’, kratko je uz osvrt na jučerašnju Alku kazao alkarski momak Miljenko Lovrić.

Ivo Zorica i Miljenko Lovrić iskazali su zahvalu alkarima, alkarskim momcima, cijelom Viteškom alkarskom društvu, svim službama u organizaciji Alke, Sinjanima i Cetinjanima na svekolikom doprinosu za uspjeh ovogodišnjih alkarskih svečanosti. Posebno imajući u vidu okolnosti u kojima se održavala ova Alka, zbog pandemije koronavirusa. Zahvalili su i svim gostima i uzvanicima koji su pristigli na alkarske svečanosti u prvom redu predsjedniku RH Zoranu Milanoviću, predsjedniku Hrvatskoga Sabora Gordanu Jandrokoviću i premijeru Andreju Plenkoviću.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh