miro bulj
hdz

Iz KUS-a poručuju: Kulturno ljeto tek počinje!

Autor/ica
Objavljeno: 9 kolovoza, 2018
vito_dragana

U organizaciji Kulturno umjetničkog središta Sinj u okviru Dana Alke i Gospe Sinjske i ovo će se ljeto održati pregršt zanimljivih događanja, kazali su jutros na konferenciji za novinare v.d. Vitomir Perić i voditeljica galerije Sikirica Dragana Modrić.

Iz KUS-a su najavili sutrašnje otvaranje velike izložbe ‘Izbor iz suvremene hrvatske umjetnosti’, koja je plod suradnje s Laubom – kućom za umjetnost i ljude, koja u svom fundusu čuva neka od najreprezentativnijih djela suvremene hrvatske umjetnosti. Posjetitelji će tako u Galeriji Sikirica moći uživati u radovima Lovre Artukovića, Alema Korkuta, Borisa Cvjetanovića, Kristiana Kožula i drugih.

Vikend nakon toga, 18. kolovoza, na južnim zidinama Starog grada Marija Šćekić i umjetnička organizacija Histeria NOVA, održat će plesni performans ‘Alka – ples slobode’, kao jedinstven spoj plesa i alpinizima. Marija Šćekić začetnica je vertikalnog plesa u Hrvatskoj, a plesni performans na Starom gradu pratit će spektakularni vizualni doživljaj 3D mappinga.

Kraj mjeseca kolovoza, (25.08.), rezerviran je za Kamičak Etno Festival, na kojem će nastupiti ponajbolji hrvatskii inozemni etno izvođači, a u popratnom dijelu programa predstavit će se lokalni OPG-ovi. U prvoj godini Festivala u Sinj dolaze tri renomirana izvođača etno izričaja, Cinkuši, Imgellad i Jall Aux Yeux.

Prvi vikend rujna, od 7. do 9. rujna, ljubitelji filmske umjetnosti moći će uživati u filmskim večerima na Kamičku. Kamičak Film Festival u suradnji s Restartom publici će donijeti vrhunska recentna filmska ostvarenja. Posjetitelji će u očaravajućem ugođaju stoljetnog Kamička, pod vedrim nebom uživati u zanimljivim filmskim ostvarenjima – priči o Laibachu u Južnoj Koreji, zanimljivom životu slovenskog Charlieja Chaplina, mladiću koji je odlučio živjeti bez stvari, povijesti cirkusa i cirkusanata te u životnoj priči hrvatskog i svjetskog rekordera u ronjenju na dah.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh