banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Izaslanstvo VAD-a na 44. Trci na prstenac u Barbanu

Autor/ica
Objavljeno: 19 kolovoza, 2019

 

Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva, predvođeno vojvodom Boškom Ramljakom i slavodobitnikom 304. Sinjske alke Franom Ivkovićem boravilo je u istarskom Barbanu, gdje je održana 44. obnovljena Trka na prstenac.

S tri sride u tri trka te osvojenih maksimalnih devet bodova 38-godišnji konjanik iz Žminja Petar Benčić nadmoćno je nadmašio ostalih 16 konjanika. Njemu je pokroviteljica ove viteške igre, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, uručila predsjednjički štit i bodež u znak pobjede.

Sinjsko izaslanstvo po dolasku u prijateljski Barban na mjesnom groblju položilo je vjence i zapalilo svijeća na posljednjim počivalištima obnovitelja Trke na prstenac Dušana Vale i Vazmoslava Vale, koji su bili dio delegacije koja je 1980. posjetila VAD.

Uz izaslanstvo VAD-a događaju u Barbanu nazočili su, u ime Grada Sinja savjetnik gradonačelnice za kulturu Goran Ugrin i nezavisni gradski vijećnik Ante Šušnjara.

Podsjetimo, Grad Sinj i Općina Barban te VAD i Društvo Trka na prstenac, prije osam godina sklopili su i službena prijateljstva. Izaslanstvo Barbana i Društva Trke na prstenac sudjelovali su ove godine na 304. Sinjskoj alci, kao i U mimohodu povijesnih postrojbi na dan Čoje.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh