MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

Izaslanstvo VAD-a primio predsjednik Sabora

Autor/ica
Objavljeno: 16 srpnja, 2013
leko_alkari2-160713_2

Foto: Cropix

Izaslanstvo Viteškog alkarskog društva i Grada Sinja primio je danas predsjednik Sabora RH Josip Leko, koji je najavio svoj dolazak na 298. Sinjsku alku.

Predsjednika Sabora Sinajni su upoznali s pripremama za ovogodišnju Alku i planovima za obilježavanje jubilarne 300. Sinjske alke kojoj će 2015. godine pokrovitelj biti Hrvatski sabor.

Predsjednik VAD-a Stipe Jukić kazao nam je kako je predsjednik Sabora izrazio zadovoljstvo uspješnim pripremama za 298. Alku, kao i pripremama za obilježavanje 300. Alke, te da je potvrdio svoj dolazak u Sinj 4. kolovoza.

‘Predsjednika Sabora upoznali smo s projektima za 300. obljetnicu, u prvom redu sa završnom fazom izgradnje Alkarskog muzeja, odnosno Alkarskih dvora kao i o drugim projektima koji zahtijevaju određena financijska sredstva. Sabor RH svojim utjecajem svakako može pomoći da nađemo kvalitetne sponzore kako bismo sve ove projekte, koji su od nacionalnog značenja, dovršili do 300. Alku’.

Predsjednik VAD-a na sastanku je istaknuo potrebu veće pomoći Ministarstva poljoprivrede za održavanje alkarske ergele za koju je godišnje potrebno 1,3 milijuna kuna, a za koju Ministarstvo izdvaja 300 tisuća kuna.

Predsjednik Sabora Josip Leko kazao je kako je Sinjska alka tradicija koja prenosi ime Hrvatske i izvan granica naše zemlje, te da se Alka i budući Alkarski muzej kao kulturna baština trebaju pokušati izboriti i za sredstva iz fondova Europske unije.

ferata@ferata.hr
0997370409