TOMMY mel

Izložba fotografija Alke u Splitu i u Japanu

Autor/ica
Objavljeno: 28 studenoga, 2013

Print

Na dvije lokacije danas će se upriličiti otvaranje jedinstvene izložbe fotografija autora Vladimira Dugandžića – Dugog i Yamazakija Junichija, pod nazivom ‘Moja zemlja, moj narod’. Na izložbi će biti prikazane fotografije snimljene na Sinjskoj alci te fotografije japanske viteške igre Yabusama.

Vladimir Dugandžić Dugi svojom je kamerom na Sinjskoj alci svjedočio dvama slavodobitničkim slavljima alkara Ante Zorice, dok je njegov kolega Japanac Yamazaki Junichi fotografirao japansku vitešku igru Yabusamu. Ova dva vrsna fotografa upoznali su se kroz organizaciju Fotoreporteri bez granica, čiji su članovi, te se tako i rodila ideja o postavljanju istovjetne izložbe fotografija dviju viteških igara.

Prema riječima novinara Slobodne Dalmacije Tonija Paštara, koji je jedan od organizatora izložbe, svečano otvaranje izložbe upriličiti će se večeras u 19 sati u City centru one u Splitu.

‘Na toj izložbi bit će 15 fotografija Alke. Ali, to nisu samo fotografije s Alkarskog trkališta, nego i svih onih ljepota koje Alka sa sobom veže, grada i naše tvrđave. Također će biti izloženo i 15 fotografija Yabusame. Ista izložba je već tijekom jutra otvorena u Japanu, na otoku Hokaidu. Dakle, prvi put u Japanu imamo izložbu Sinjske alke zajedno s fotografijama s Yabusame. Izložbu će svečano otvoriti predsjednik Viteškog alkarskog društva dr. Stipe Jukić, trostruki slavodobitnik Alke Ante Zorica i autor fotografija Vladimir Dugandžić Dugi’, naglasio je Paštar.

ferata@ferata.hr
0997370409