tramax

Izlagači iz Cetinskog kraja predstavili se u Splitu

Autor/ica
Objavljeno: 21 lipnja, 2013
O

Tekst i foto: Ante Botić

Hrvatska gospodarska komora i ove godine nastavila je nacionalnu akciju Kupujmo hrvatsko, kao i akciju Vrijedne ruke koje  se od svibnja do rujna održavaju u dvadeset hrvatskih gradova. U okviru akcija sinoć na splitskim Prokurativama, među 180 izlagača iz cijele Hrvatske, kao i uvijek zapažen nastup imali su i izlagači s područja Cetinskog kraja.

Brojni posjetitelji mogli su razgledati autohtone suvenire i rukotvorine Zadruge Vridne ruke žena Cetinskog kraja, lavandu i ostale proizvode OPG-a Stojić iz Bitelića, te prigodne nakite sinjskih proizvođača. Cetinske izlagače pored organizatora posjetili su i dožupan Ante Šošić i gradonačelnik splita Ivo Baldasar sa suradinicima.

Predsjednica GK Split Jadranka Radovanić podsjetila je kako se akcija Kupujmo hrvatsko provodi već 15 godina.

‘Akcijom Kupujmo hrvatsko nastoji se promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta, s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju našeg nacionalnog identiteta’.

U prigodnom kulturnom programu tradicionalnim splitskim plesovima i završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta nastupio je KUD Jedinstvo Split.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh