Izložba ‘Da se ne zaboravi’

Autor/ica
Objavljeno: 9 prosinca, 2013
izlozba_oruzje02

U prostoru Galerije Galiotović danas je otvorena izložba oružja i znakovlja iz Domovinskog rata ‘Da se ne zaboravi’.

Otvaranju izložbe nazočili su predstavnici braniteljskih udruga s područja Cetinske krajine i savjetnik za pitanja branitelja u Županiji Damir Gabrić, a svečano ju je otvorila dogradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

Na izložbi je prikazano 150 eksponata i 400 oznaka koje su nosili hrvatski branitelji na svojim odorama za vrijeme Domovinskog rata, a organizirala ju je Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata, uz pomoć BZ Patriot i Udruge veterana 126. brigade HV.

Jedan od organizatora Filip Ratković istaknuo je kako izložba uz edukativni ima i humanitarni karakter.

‘Želja nam je da se ljudi podsjete kojim naoružanjem se Hrvatska branila i obranila u Domovinskom ratu. Osim toga izložba je i humanitarnog karatera. Prikupljene novčane donacije posjetitelja izložbe proslijedit ćemo potrebitima, kao jedan mali znak pažnje braniteljima koji su u ovim odorama i s ovim oružjem branili svoju zemlju’, kazao je Ratković, koji je pozvao najmlađe sugrađane da sa svojim roditeljima i učiteljima dođu i vide ovu zanimljivu izložbu.

Izložba se u Sinju može pogledati danas i sutra od 9 do 12 i od 17 do 19 sati, a nakon toga će biti postavljena u Trilju i Vrlici.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh