Izložba fotografija ‘Zaboravljeni Sinj’

Autor/ica
Objavljeno: 19 prosinca, 2013

sinj_kroz_proslost

Foto-video udruga Sinj povodom božićno-novogodišnjih blagdana  organizira izložbu fotografija ‘Zaboravljeni Sinj’, koja će biti  otvorena u Galeriji Galiotović večeras u 19 sati.

Izložba predstavlja 70-tak fotografija nepoznatog autora koje je sinjskom portalu Ferata ustupio Ante Baković, Sinjanin koji živi u Baru u Crnoj Gori. Riječ je o fotografijama Sinja, Sinjanki i Sinjana iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, koje su objavljene na portalu Ferata.

‘Mi smo te fotografije doradili, skenirali i dobili bolju rezoluciju, skinuli ogrebotine tako da su dobile na kvaliteti.  Riječ je o izložbi fotografija s motivima Sinja koje rikazuju prve dane stvaranja i rada tvornice Dalmatinke, kožare, izgradnju Bazena, novog naselja i zgrada od hotela Alkar prema Šimcima, Alku iz perioda kada je alkaraski vojvoda bio Vice Buljan, jako puno zanimljivosti, jedan zaboravljeni Sinj. Siguran sam da će ftografije pobuditi emocije našim starijim sugrađanima, ukoliko je dođu pogledati’, kazao je predsjednik Foto-video udruge ‘Sinj’ Filip Ratković.

Izložba će se moći razgledati do kraja blagdana od 9 do 12 i 17 do 19 sati.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh