HEP kultura Alkar

Izložba Likovne udruge ‘Tilurium’ u Kaštelima

Autor/ica
Objavljeno: 4 srpnja, 2018
Tilurium1

Povodom početka dvomjesečnog događanja ‘Ljeto u GKK’, u odjelu Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Sućurcu u četvrtak, 5. srpnja u 20 sati bit će upriličeno otvaranje izložbe Likovne udruge ‘Tilurium’ iz Trilja.

Na izložbi, koja će biti otvorena do 10. kolovoza, predstavit će se 15 umjetnika, članova Likovne udruge Tilurium s 35 radova raznih slikarskih tehnika i motiva, većinom pejzažima, zavičajnim te sakralnim motivima.

Likovna udruga ‘Tilurium’ ove godine slavi jubilarni 25. rođendan. Konstantno broji 20-tak članova raznih profila zanimanja i starosnih skupina, koji se izražavaju u svim tehnikama: ulje, akril, akvarel, suhi pastel, olovka, i različitim motivima. U udruzi djeluju i dva kipara: jedan se izražava u kamenu i drvetu, ponajviše izrađujući poprsja, a drugi izrađuje replike dalmatinskih crkava. Nekoliko članova udruge sklono je i pjesničkom izričaju.

‘Od osnutka Udruge naši su članovi sudjelovali na brojnim izložbama, kao i na humanitarnim događanjima, a otvoreni smo za suradnju sa svima. I ove godine Udruga sudjeluje na 5. Međunarodnoj izložbi minijatura u Popovači, gdje smo redoviti izlagači. Također, svake godine, pod paskom Hrvatskog sabora kulture, sudjelujemo na skupnim izložbama diljem Hrvatske, pa tako ove godine ove godine izlažemo i u Slavonskom Brodu’, ističe Ana Žuro, presjednica LU Tilurium Trilj.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh