HEP kultura Alkar

Izložba u Vrlici

Autor/ica
Objavljeno: 12 svibnja, 2014
izlozba_vrlika04

Tekst i foto: Filip Ratković

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a SDŽ priredila je edukativnu izložbu ‘Oznake i oružje iz Domovinskog rata’ za djecu iz OŠ Milana Begovića u Vrlici.

Aktivisti ove udruge prikazali su ratno znakovlje koje su nosili hrvatski bojovnici od Vukovara do Dubrovnika. Djeci je posebno bio zanimljiv arsenal naoružanja kojeg su koristili hrvatski vojnici od samog početka pa do kraja pobjedonosnog Domovinskog rata. Ukazali su i na probleme minsko eksplozivnih sredstava koji, na žalost, još prijete u ovom kraju kojeg su pobunjeni Srbi napali među prvim mjestima naše domovine. Blizina linije ‘Balvan revolucionara’ još skriva tragove rata i pritajenih prijetnji, a okruženje Svilaje i Dinare, na žalost još nije sigurno.

Centar za ruralni razvoj ‘Cerura’ Sinj nagradio je deset osnovaca koji su pokazali najviše znanja u tematici Domovinskog rata boravkom u ljetnom kampu koji će se održati početkom srpnja na poligonu BZ ‘Patriot’ u Dabru. Svoj doprinos dali su i članovi udruge hrvatskih branitelja ‘Veterani 126. brigade’ koji su postavili stotinjak ratnih fotografija iz vrličkog kraja na kojima su učenici prepoznavali svoje očeve i djedove.

Izložbu su posjetili i stariji žitelji Vrlike koji su bili oduševljeni viđenim. Ovaj zanimljiv projekt braniteljskih udruga grada Sinja nastavlja svoj put prema Kijevu, simbolu otpora ovoga kraja iz davne 1991.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh