banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Izvedena predstava ‘Alkarska nevista’

Autor/ica
Objavljeno: 13 srpnja, 2019

Pred brojnom publikom u Alkarskim dvorima sinoć je izvedena predstava Sinjskog pučkog kazališta ‘Alkarska nevista’.

Riječ je o povijesno-scenskom spektaklu koji govori o obitelji, pripadnosti, ljubavi i Alci te hrabrosti naroda Sinja i Cetinske krajine. Autor teksta je Igor Knižek, a režiju potpisuje predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin.

Ova predstava premijerno je izvedena prošlog ljeta, a ove godine je izvedena u nešto proširenijem izdanju, s novim likovima i novim statistima. Glumcima Sinjskog pučkog kazališta, alkarskim momcima i Udruzi reraša i guslara pridružili su se Kliški uskoci, članovi Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja, KUD Glavice, KUD Brnaze, KUD Hrvace i KUD Dicmo.

Prezadovoljan izvedbom svojih glumaca bio je režiser predstave, predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin.

‘Još sam vruć za izjave, ali po reakciji publike i svih sudionika, mislim da je bilo stvarno veličanstveno’, kazao je Viculin.

U ulozi glavne junakinje Ive odlično se snašla mlada glumica Ana Bota.

‘Uzbuđena sam, nisu se još slegli dojmovi, ali sve u svemu prezadovoljna sam’, kazala je Ana Bota.

Uz brojnu publiku izvedbi ‘Alkarske neviste’ nazočili su župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban sa suprugom, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, potpredsjednik sinjskog Gradskog vijeća Anđelko Bilandžić i fra Filip Budić. Obraćajući se glumcima, župan Boban je kazao:

‘Uložili ste toliko truda da ste me večeras zaista fascinirali. Danas sam imao aktivnost na sedam mjesta, znate kako puno događanja ima ljeti. Lani sam obećao da ću doći i zato sam danas došao ovdje. Vjerujte mi da ću i slijedeći put doći jer ste me oduševili svojom željom, voljom, entuzijazmom, jednom pričom koja je ispričala jedan dio slavne povijesti Sinja i Cetinske krajine na koju su Sinjani ponosni’, istaknuo je župan Blaženko Boban.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh